Pristao na ČETIRI GODINE ZATVORA: Državljanin Hrvatske u Gradišci uhapšen sa 109 kilograma skanka

BiH Hronika

Luka Mišević (29) iz Hrvatske koji je uhapšen u akciji „Diablo“ zbog trgovine narkoticima priznao je krivicu i sklopio sporazum sa Tužilaštvom BiH.

Skladno sporazumu, za optuženog je predložena zatvorska kazna u trajanju od četiri godine, kao i novčana kazna u iznosu od 10 000 KM.

Takođe, od optuženog će se oduzeti sredstva i oprema korištena za izvršenje krivičnog djela, uključujući i teretno vozilo, mobitele i tehnička sredstva, novac koji je kod njega pronađen i oduzet, a pronađena i oduzeta opojna droga marihuana-skunk, biće uništena u zakonskoj proceduri.

– Sporazumnim priznanjem krivice, optuženi koji se nalazi u pritvoru, odriče se prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH. Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optuženog – rekli su u Tužilaštvu BiH.

Optuženi Mišević otkriven je i uhapšen na graničnom prijelazu Gradiška, kada je upravljajući teretnim vozilom, iz BiH u Hrvatsku pokušao prokrijumčariti oko 109 kilograma skanka, a u čemu je spriječen od pripadnika Granične policije BiH.

/srpskainfo.com/*