Prijetio supružnicima da će ih isjeći kosijerom

Hronika Republika Srpska

BRČKO – Šezdesetsedmogodišnji Irfan M. optužen je da je lani u Brčkom pijan u saobraćaju napao bračni par iz Brčkog prijeteći im da će ih pobiti, te im kosijerom razbio staklo auta i rascijepio gornji dio vozačevog sjedišta, a kada su panično počeli bježati prema svojoj kući udarao je mercedesom u njihov pežo.

Kako je potvrđeno “Nezavisnim”, optužen je da je zatim išao za bračnim parom koji je bježao, te došao do njihove kuće u Ulici Bareš, izašao iz auta sa kosijerom te prijetio: “J…m vam majku, sad ću vas isjeći!”, a supružnici su izašli na vrata suvozača te trčali kroz susjedne bašte dok nisu uočili policiju.

Prema optužnici, sve se desilo 18. septembra lani, kada je u mjestu Boće optuženi ugledao L.H. i njegovu suprugu na cesti sa pežoom na kojem je bila prikolica.

“Optuženi I.M. je pod dejstvom alkohola u krvi, sa 1,76 gr/kg, u stanju srednjeg pijanstva za koje je karakterističan rast samopouzdanja, dezorijentacija, drsko ponašanje, vrijeđanje i agresivnost, njih pretekao svojim mercedesom. Pri tome je mahao rukom kroz prozor, nakon čega je davao signalizaciju da će skrenuti s puta uključivanjem lijevog i desnog žmigavca, te smanjivao i povećavao brzinu kretanja svog vozila”, navodi se u optužnici Tužilaštva Brčkog.

Kako se dodaje, kada je došao u mjesto Begovača zaustavio je vozilo na semaforu, dok je iza njega stao L.H., a zatim je optuženi prišao pežou supružnika, rukom udario o staklo vozača i upitao vozača da li ima kakvih problema.

Kada mu je L.H. odgovorio da nema i zamolio ga da se odmakne od njegovog vozila, optuženi je počeo psovati i prijetiti… “Izađite ako smijete oboje, j…ću vam mater, sada ću vas pobiti!” i krenuo prema svom vozilu.

Muškarac i žena su izašli iz vozila, a Irfan M. je iz auta izvadio kosijer i krenuo prema njima.

“Supružnici su odmah sjeli u svoje vozilo kako bi pobjegli, a optuženi je jakim zamahom kosijera udario u staklo vozača i rascijepio gornji dio sjedišta, dok se vozač bacio u stranu izbjegavajući udarac”, navodi se u optužnici.

Optuženi je potom mercedesom krenuo za njima, a kada ih je sustigao u Begovači vozilom je udario prednji desni blatobran njihovog pežoa pa u središnji dio vozila, a nakon toga i u lijevi točak prikolice.

Žena je za to vrijeme uplašeno mužu vikala da nastavi voziti jer napadač i dalje ide za njima.

Prema optužnici, kada su došli do svoje kuće za njima je došao i optuženi te izašao iz vozila s kosijerom u ruci i prijetio im da će ih isjeći. Trčeći kroz bašte kako bi se spasili supružnici su uočili policiju Brčko distrikta.

Na vozilu je nastala materijalna šteta od 1.106 maraka, a Irfan M. je optužen za ugrožavanje sigurnosti i krivično djelo oštećenje tuđe stvari.

/nezavisne.com/*