Državljanin Srbije u Njemačkoj ubio komšinicu: Robijaće sedam godina, napao je nožem, a potom otišao u svoj stan

Hronika

Srbin (63) koji je živeo u Njemačkoj i koji je prošle godine pijan ubio komšinicu (55) nožem, osuđen je pred njihovim sudom u Ninbergu na sedam godina zatvora. 

Podsjetimo, Srbin je uhapšenu julu prošle godine nakon što je izvršio brutalno ubistvo.

 Ubistvo se dogodilo 19. jula 2020. godine oko 23 sata u hodniku zgrade u centralnoj Frankoniji. Osuđeni za ubistvo živi u istoj zgradi te večeri su sjedeli igrali karte. Pio se alkohol i u nekom trenutku je, vjerovatno došlo do rasprave. Ubica je ženu napao nožem i nanio joj teške povrede, potom otišao u svoj stan – objasnio je njemački mediji merkur.de. 

Oni su dodali da je teško povrijeđena žena pronađena u hodniku zgrade i da je prevezena u bolnicu gdje je preminula usljed zadobijenih povredam prenosi Kurir.

 Policija je u ranim jutanjim satima 20. jula uhapsila  osumnjičenog za ubistvo. On je zatečen u svom stanu gdje je otišao da spava. Izvađena mu je krv u kojoj je utvrđeno da je imao 2, 2 promila alkohola. On se navodno ničega nije sjećao a tako je bilo i na suđenju. Motiv napada, iz tog razloga još uvek nije poznat – rekao je izvor tamošnjih medija. 

/srpskainfo.com/*