LAPSUSI POZNATIH za smijeh do suza: “Pijem sok od đusa”, “Volim filmove sa srećnim hepiendom”…

Zabava
Za kolekcionarku bisera važi pjevačica Tanja Savić, dok je od voditeljica u tome prednjačila Jovana Janković, sadašnja Joksimović.

Nehotična greška u govoru ili, kako profesionalno kažu „proklizavanja“, se dešavaju suprotno od onog što neko želi kazati. Ne postoji povratak ako je u pitanju direktno medijsko pojavljivanje. Te slučajne greške ili kako kažu “lapsus linguae“ ili greška u izrazu su neizbježni jer poslije puno izgovorenih riječi mora se desiti omaška.

Nekoga u razmišljanju ometaju kamere, mikrofon, voditelji, reflektori, neko od treme zaboravi tekst koji treba kazati pa se redosljed riječi isprepliće. Sve bude onako kako ne treba, prenosi Ekspresstabloid.

Pa je je tako Nedeljko Bajić Baja izjavio u razgovoru sa voditeljem “gdje god dođem znoj, znoj i dobri ljudi“ što bi rekli ispeci pa reci. Drugi njegov lapsus i još jedna “nemoguća Bajina misija” u vokabularu je “obožavam žene i uživam u seksu isključivo u njihovom prisustvu“!

Jovana Tipšin u svojoj ličnoj hvalospjevci kaže „meni su u fotošopu dodali celulit“ jer kao kod nje se nema šta uljepšavati, nego dodaju se mane. Odani muž Đani kaže “ja sam vjeran muž, ženu sam prevario samo dva, tri puta”. Seka Aleksić tvrdi da je jedinstvena na estradi jer se smatra posebnom. A još je kazala “svi su bili mali, a odjednom odrasli”.

Darko Lazić je rekao prosto nemoguću rečenicu “u trudnoći je logično da se muškarac ugoji”. Ceca voli filmove sa “srećnim hepiendom” i još jedan njen biser “za mene je kamera ustvari kao živo biće”. Kazala je još da joj je “omiljeni pisac Toltojski”.

Ana Stanić i njene prosto nemoguće misije “meni je vrlo teško da kažem „ne“, ali poslije dugog ubjeđivanja ja kažem da”. Baki B3 je do suza nasmijao one koji su ga čuli kada je izgovorio “brate, kada ti kažem, oči su duše ogledala”. Džej je u svom stilu, ničim izazvan, kazao “kad sjedemo na WC šolju svi smo grbavi.

A Tanja Savić, poznata po svojim gafovima, kaže „bukvalno kleču i mole me za intervju“. A za zagrebačke novine je kazala “ja sam izbjegla ovu Novu godinu“. Kolekcionarka bisera, kako je zovu, rekla je i “album je gotov, samo treba još da se završi. Dragana Mirković pije sok od đusa. Mia Borisavljević se pitala kako se na bosanskom kaže Đ.

Zvjezdani lapsus Hasana Dudića glasi “moj život je kao reka, voda koja stoji i nigdje ne teče“. Zorica Marković je “poliglota koji voli životinje”. Emir Aličković iz “Lapsus benda” je prepun lapsusa, za njega je omiljeni pisac Bane Opačić, inače tekstopisac, krije djevojku jer joj je 13 i pol godina, a voli JK jer “žena zna znanje”.

Šlag na tortu je izjava Šerifa Konjevića koji je odgovorio na pitanje voditeljice na televiziji o teškim vremenima za estradu i oskudicu za angažmanima pa je rekao da on nastupa, ali da to ne želi reći u javnosti!? Za ovu godinu pobjednik je, bez sumnje, Milena Plavšić koja voli da gleda tenis, Đokovića naročito pa je uspjela da ga sačeka i upozna se s njim, a novinaru je izjavila „kako poslije smrti mog muža, ovo je najveća radost za mene“.

I Jeleni Karleuši se dešavaju gafovi, a jedan od njih je “ja ne volim da se šminkam privatno, volim da odmorim mozak”. I tako ove smiješne, nepromišljene izjave mnogi komentarišu na društvenim mrežama, pa obični smrtnici kažu da su tupani, glupani, ograničeni, cementirani mozak, zakrčene vijuge, neškolovani, nebuloze… Istina da su ti nemontirani TV prilozi „opasni“ jer ti falševi u frazama ili riječima su nerijetki, mogu da se dese svakome pa i voditeljima.

Nemilosrdne osude

Tako je u 2012. godini za “kraljicu lapsusa” važila voditeljica Jovana Janković a sada Joksimović. Ona je koncert Mikija Jevremovića najavila za 2020. a jedna od njenih pogrešaka je i želja da dočara koliko je hladno u Srbiji pa je kazala “hladno je u cijeloj Srbiji, a pogotovo vani”. Potom je jedna od voditeljica Pinka nedavno u videu kolu kontaktirala sa Dejanom Matićem pa je u startu pitala “da li nas čujete i vidite”!

Svi ti lapsusi se mogu definisati kao brzopletost u odgovoru pri uzbuđenju. Oni se dešavaju i političarima, intelektualcima u izjavama i komentarima, stoga su sve nemilosrdne osude suvišne jer svakom smrtniku mogu da se dese.

/blportal/