Novo suđenje PEDOFILU IZ LAKTAŠA: Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo presudu od 19 godina Draganu B. za obljubu četiri maloljetne sestre

Hronika

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je prvostepenu presudu kojom je Dragan B. iz Laktaša bio osuđen na 19 godina zatvora zbog obljube četiri maloljetne sestre.

Ubažavanjem žalbe branioca optuženog Dragana B. ukida se presuda Okružnog suda u Banjaluci od 24. jula 2020. godine i predmet vraća tom sudu na ponovno suđenje.

Aleksandar Jokić, advokat Dragana B, izjavio je da je odbrana tokom čitavog postupka ukazivala na nezakonitost dokaza na kojima se zasnivala prvostepena presuda, a što je svojom odlukom kako dodaje advokat, potvrdio i Vrhovni sud Republike Srpske.

– U ponovljenom postupku sud će morati da ispravi utvrđene nezakonitosti, da presudu zasnuje na zakonitim dokazima i da cijeni sve navode odbrane i da to jasno obrazloži – izjavio je Jokić za Srpskainfo.

Dodaje da zbog same prirode djela i činjenice da je postupak bio zatvoren za javnost, ne želi iznositi detalje o predmetu i ostalim navodima iz žalbe.

Okružni sud u Banjaluci u julu prošle godine osudio je Dragana B. iz Laktaša na 19 godina zatvora zbog obljube nad tri maloljetnice rođene 2005, 2007. i 2008. godine, te “druge polne radnje” nad djevojčicom 2013. godište.

Radi se o djeci njegove ljubavnice M.J. protiv koje se vodi odvojen postupak zbog sumnje da je u više navrata pred maljoletnim kćerkama imala seksualne odnose s optuženim Draganom.

Suđenje u ovom predmetu je bilo zatvoreno za javnost, a radi zaštite djece nećemo objavljivati puni identitet majke i optuženog, kao ni detalje optužnice.

Okružno javno tužiaštvo Banjaluka Dragana B. je teretilo da je s djevojčicama imao polne odnose u njihovoj, ali i svojoj kući od marta 2019. do februara 2020. godine, kada je monstruozni slučaj i otkriven.

Tačnije optužnica ga tereti da je obljubio tri sestre, a da je nad četvrtom počinio “drugu polnu radnju izjednačenu s obljubom”, kao i za zadovoljene polnih strasti pred djetetom.

Pojašnjava se da je Dragan B. bio u ljubavnoj vezi sa majkom djevojčica, te da je u odsustvu oca djece svakodnevno boravio u njihovoj kući, pomažući u poljoprivrednim radovima i slično.

Dragan B. uhapšen je 6. februara, zajedno s majkom djevojčica M.J. koja se sumnjičila za navođenje djeteta na prisustvovanje polnim radnjama

/srpskainfo/