Monstrum iz Kostajnice silovao dječaka (9) u krugu škole

Hronika

Svirepi zločin u Kostajnici o kojem javnost nije bila informisana u kritično vrijeme i koji će ostati upamćen da je bio u nadležnosti dva tužilaštva koja su vodila istrage, konačno je dočekao svoje pojavljivanje u sudnici.

Istragu u ovom slučaju vodilo je prvo banjalučko tužilaštvo, ali je nakon formiranja novog tužilaštva slučaj preuzelo Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru.

Suđenje optuženom, koji se brani sa slobode, biće zatvoreno za javnost i održano u prijedorskom Okružnom sudu.

Prema optužnici, D.K. iz Kostajnice je tokom ljeta 2014. godine tri puta silovao tada devetogodišnjeg dječaka, a dva puta i mladića koji je u kritično vrijeme imao 15 godina.

Stravično silovanje devetogodišnjeg dječaka dva puta se dogodilo u krugu osnovne škole u Kostajnici, a jednom na poznatom kupalištu u ovom mjestu. Mladića (15) je D.K. napastvovao u svojoj porodičnoj kući u vrijeme kada su roditelji bili odsutni.

FOTO:  FOTO: V. PEŠIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: FOTO: V. PEŠIĆ/RAS SRBIJA

Optuženi se tereti za krivična djela polnog nasilja nad djetetom, za koje je u skladu s tada važećim Krivičnim zakonom Republike Srpske bila zaprijećena zatvorska kazna do 15 godina robije.

Tri mjeseca proganjanja

D. K. iz Kostajnice optužen je da je u periodu od juna do avgusta 2014. godine u tri navrata u Kostajnici silovao devetogodišnjeg dječaka.

 U namjeri pobuđivanja i zadovoljavanja seksualnog nagona primjenom sile izvršio je obljubu nad oštećenim dječakom rođenim 2005. godine – navodi se u optužnici Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru.

Monstrum D.K. prvi put je dječaka silovao nakon što ga je izdvojio iz igre s drugarima, te ga vukući za ruku odveo iza zgrade osnovne škole. Drugo silovanje dogodilo se takođe u krugu osnovne škole.

Treći put nesrećni dječak je na meti monstruma bio na kupalištu „Čamci“ kod Kostajnice.

– Devetogodišnjeg dječaka odveo je u kukuruzište. Kada je dijete pokušalo pobjeći, optuženi je iskoristio fizičku nadmoć nad oštećenim i čvrsto zgrabio dječaka za ruku, ne dozvolivši mu da pobjegne – navedeno je u optužnici.

U sva tri navrata optuženi je silovao dječaka, a nakon toga mu prijetio da nikome ne smije pričati o tome.

– Oštećenom je u sva tri navrata prišao s leđa i natjerao ga da se sagne. Nakon odnosa s dječakom, optuženi je prijetio oštećenom da nikome ne smije pričati o tome, jer će mu se on (optuženi) osvetiti – ispričao je izvor iz istrage.

Osim prijetnji, D.K. je devetogodišnjem dječaku govorio „da će ih bog kazniti“.

Silovao i tinejdžera (15)

Monstrum iz Kostajnice je u istom periodu, osim devetogodišnjeg dječaka, silovao i tada 15-ogodišnjeg mladića.

– U vremenskom periodu od juna do avgusta 2014. godine u porodičnoj kući u Kostajnici, u dva navrata u namjeri pobuđivanja i zadovoljavanja seksualnog nagona izvršio je obljubu nad maloljetnikom rođenim 2000. godine – navodi se u optužnici prijedorskog tužilaštva.

Optuženi je 15-ogodišnjaka pozvao u svoju porodičnu kuću u vrijeme kada su bili odsutni roditelji.

Zajedno su gledali porno filmove na mobilnom telefonu, a zatim je optuženi D.K. oštećenom rekao: „Vidiš kako oni to rade, hajmo i mi tako“. Nakon dužeg nagovaranja, oštećeni je pristao.

/srpskainfo/