Bolnica Gradiška proširuje kapacitete kovid odjeljenja

Gradiška Zdravlje

mmgradiska 23. mart, 2021.

GRADIŠKA – Direktor Bolnice Gradiška Rajko Dodik izjavio je da ova zdravstvena ustanova nije u mogućnosti da zbrine sve oboljele od kovida 19, zbog čega od danas prelazi na režim rada koji podrazumijeva proširivanje kapaciteta kovid odjeljenja, te da ostale pacijente zbrinjava samo ako im je potrebno hitno bolničko liječenje.

“Ako se nastavi veliki priliv pacijenata moraćemo cijelu bolnicu da prevedemo u potpuni kovid režim, a jedan broj pacijenata da preusmjeravamo u Univerzitetski klinički centar u Banjaluku ili bolnicu u Prijedoru”, rekao je Dodik Srni.

On je naveo da je to dogovoreno na jučerašnjem sastanku direktora bolnica u Republici Srpskoj sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alenom Šeranićem na kojem je usaglašeno i uspostavljanje tehničke saradnje između bolnica kako bi se eventualni višak respiratora u pojedinim bolnicama preusmjerio tamo gdje su neophodni.

Dodik je naveo da trenutni režim rada bolnice podrazumijeva da se, osim oboljelih od kovida 19, zbrinjavaju drugi pacijenti sa hitnim stanjima i onkološki pacijenti, a da bi oni, u slučaju prelaska na potpuni kovid režim rada, bili usmjeravani u druge zdravstvene ustanove.

On je dodao da bolničke ambulante i dalje primaju sve pacijente koji imaju uputnicu za pregled specijaliste.

/srna/