Proteklog vikenda izrečene kazne od 99.000 KM, zabranjen rad za 10 objekata

Republika Srpska

mmgradiska 22. mart, 2021.

Republički inspektori su u okviru akcija izvršenih ovog vikenda izrekli kazne u iznosu od 99.000 KM, dok je za 10 objekata izrečena mjera zabrane rada.

Razlog je kršenje mjera propisanih Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona

”U protekla dva dana na području cijele Republike Srpske, republički inspektori izvršili su 1.043 kontrole u ugostiteljskim, trgovačkim i drugim uslužnim objektima, od čega je 68 bilo sa utvrđenim nepravilnostima”, saopšteno je iz Inspektorata Srpske.

U skladu sa procijenjenim rizikom od širenja virusa u pojedinačnim objektima, uzimajući u obzir frekvenciju građana na dnevnom nivou, posebna pažnja inspektora usmjerena je na visokorizične subjekte, kao što su ugostiteljski i trgovački objekti, veliki tržni centri, frizersko-kozmetički saloni, ali od kontrole nisu izuzete ni druge vrste objekata.

”Podršku republičkim inspektorima na terenu pružali su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji su takođe vršili kontrole i preduzimali mjere u dijelu svojih nadležnosti.

Takođe, očekujemo od lokalnih zajednica da većim intezitetom angažuju i svoje kontrolne organe, da pojačaju nadzor na terenu i sankcionišu lica koja krše mjere”, dodaje se u saopštenju.