Tramvaj izazvao karambol na raskrsnici u Rumuniji (VIDEO)

Hronika Video

Na svu sreću, nije bilo ozbiljnije povrijeđenih u ovom incidentu.

Kako je moglo biti, sve se dobro završilo. Čak, scena je bila i pomalo komična na kraju, mada u svakom slučaju neprijatna za učesnike, jer kada tramvaj ide na vas a vi nemate kud, sigurno nije nešto što biste poželjeli da vam se desi.

Incident se dogodio 16. marta u Jašiju, drugom po veličini gradu u Rumuniji. Kao što se može vidjeti u video klipu, saobraćaj je zaustavljen u jednom pravcu na frekventnoj raskrsnici, gde automobili čekaju na zeleno svjetlo. Međutim, s desne strane u kadar upada tramvaj, koji se doduše ne kreće brzo, ali očigledno „nema namjeru“ da se zaustavi. Prvi udarac prima mali hečbek, i to najsnažniji, a po rumunskom adevarul.co, jedna osoba je zbog zadobijenih povreda završila u bolnici. Zapravo, ne znamo da li je riječ o putniku iz toga vozila, ali prilično je vjerojatno da jeste.

Nakon toga je došlo do serije manjih kontakata, dok su automobili „panično“ tražili izlaz iz putanje tramvaja. Još jedan srebrni hečbek je zakačen otpozadi, dok je taksi izveo hrabar ali uspješan manevar izbjegavanja u suprotnom smjeru. Sivi Mercedes-Benz CUV nije bio te sreće, jer je pretrpio udarac tramvaja, koji ga je gurnuo prema naprijed ka drugom zaustavljenom vozilu. Na kraju, koliko smo mogli da izbrojimo, bilo je šest sudara. Tramvaj se konačno zaustavio, a izveštaji kažu da je imao kvar na kočnicama.

Sem hečbeka koji je pretrpio prvi udarac, čini se da su sva vozila mogla samostalno da se odvezu s lica mjesta, bez nekih težih oštećenja. Kako je moglo biti, dobro je prošlo.

/Vrele Gume/*