TEA KOVAČEVIĆ mlada teniserka iz Gradiške PONOVO POKORILA MAJORKU (VIDEO)

Gradiška Sport

mmgradiska 21. mart, 2021.

Tea Kovačević – Farah Janssen 2-0 (6-2,6-0)

Tenisko čudo od djeteta Tea Kovačević po drugi put uzastopno osvojila je prestižni turnir “RAFA NADAL ACADEMY TEN-PRO GLOBAL TOURNAMENT – MALLORCA” u svojoj U-11 kategoriji.

Teniserka iz Gradiške još jednom je oduševila svijet, te na Majorci pokazala da je trenutno najtalentovanija djevojčica na svijetu.

Tea koja je dobila specijalnu pozivnicu za ovaj turnir nakon što je prošle godine ispisala istoriju ovog turnira osvojivši dva pehara (U-10, U-11) u finalu je savladala Farah Jansen koja je članica akademije Kim Klajster, proslavljene belgijske teniserke.

Slavila je sa ubjedljivih 6:2, 6:0 i tako odbranila naslov u sportskom kompleksu Rafine akademije. Ovu pobjedu posvetila je djeci sa daunovim sindromom.

Zanimljivo je da je Tea istu protivnicu pobijedila prošle godine u finalu turnira “Paris Bowl”. U finale je ušla nakon trijumfa nad Indijkom Albinaj Belaji (6:2, 7:6).

Tea Kovačević je zahvaljujući sjajnim igrama u Parizu i na Majorki 2020. završila na prvom mjestu rang-liste (10, 11) Ten-Pro Global juniorske konkurencije.