Roditelji iz Podravine preko novina se odrekli sina: ‘On i snaha za nas više ne postoje!‘

Društvo Region

POTPUNO SLOMLJENI: ‘Učinit ćemo sve što je moguće da se i pravno ‘izbriše‘ kao naš sin‘, ističu Krunoslava i Franjo Šimpović

Krunoslava i Franjo Šimpović iz Hlebina odlučili su se javno ‘preko novina’ odreći svog 45-godišnjeg sina. Već četiri godine, ističu oni, sin nije bio u Hlebinama, a kako su i unuci počeli izbjegavati kontakte s njima, odlučili su staru narodnu poštapalicu ‘odreći ću te se preko novina’ pretvoriti u djelo, piše Podravski list.

– Javno se odričemo našeg sina i on, zajedno sa snahom, za nas više jednostavno ne postoji. Učinit ćemo sve što je moguće da se i pravno ‘izbriše’ kao naš sin – ističu Krunoslava i Franjo Šimpović.  

Od malih nogu, kažu oni, svom sinu omogućili su sve što je poželio, a u ranoj mladosti počelo je njegovo nesnošljivo ponašanje prema njima.

 Još dok je bio student znao nas je vrijeđati, i to pogotovo mene. Bili smo mu dobri samo dok je trebao novac. Situacija se dodatno pogoršala nakon što se oženio. U prve tri godine braka naša snaha bila je dobra, a nakon toga sve se okrenulo za 360 stupnjeva i postajao je sve gori i gori – priča nam Krunoslava Šimpović.

image
Nikola Wolf/ Podravski list

Svaki poziv u posljednje četiri godine, dodaje ona, završavao je teškim sinovim uvredama, a kad bi god došli k njemu, zajedno sa snahom činio je sve što je mogao kako ne bi vidjela unuke.

– Unuci nas obožavaju jer smo ih svugdje vodili i uživali su u druženjima s nama. Sin i snaha čak su izmislili da mi živimo u Americi pa su nas i na taj način pokušali odvojiti od unuka. Nikad nas u posljednje četiri godine nije nazvao, a dosta često nije se javljao na naše pozive. Meni je svašta govorio i toliko me vrijeđao da sam znala plakati po cijeli dan – žali se Krunoslava Šimpović.

Sad kad više nemaju novca, i kad bi se sin trebao ponekad pobrinuti za njih, on ih izbjegava.

 Potpuno smo slomljeni i nije nam preostalo ništa drugo nego se preko novina odreći sina i snahe – zaključila je Krunoslava Šimpović.

Kontaktirali smo i sina koji nije želio previše komentirati istup svojih roditelja.

Meni je to pomalo smiješno, a svaki drugi komentar vezan uz navode mojih roditelja je suvišan – kratko je dodao sin, piše Podravski list.

/jutarnji.hr/*