Sjećamo se našeg šampiona: Beneš dobija svoje mjesto u gradu

Sport

Na današnji dan 1979. godine u Banjoj Luci, Marijan Beneš osvojio je EBU-ovu titulu pobjedivši branioca titule Francuza Gilberta Koena.

Povodom godišnjice trijumfa, gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković poručio je da Grad planira da se ovom istinskom sportskom heroju, koji je ime našeg grada sa ponosom prenosio svim svjetskim meridijanima, oduži uz najveću počast i dodijeli mu mjesto u njegovoj Banjoj Luci, kakvo zaslužuje jedan velikan, kakav je Marijan Beneš nesumnjivo bio.

– Ponosan sam što imam čast živjeti i voditi grad koji je 1979. godine upravo Marijan Beneš okitio titulom Evropskog šampiona u boksu. Tada je naš hram sporta, dvorana „Borik“, sijala u punom sjaju, a Banjalučani bili najponosniji – poručio je gradonačelnik.

Marijan Beneš bio je višestruki bokserski šampion, koji je ispisao najljepše stranice banjalučke sportske istorije kada je u svom gradu postao prvak Evrope, na radost svih svojih savremenika kojima je tada podario nemjerljivu radost.

Osim toga što je nizao pobjede i na taj način činio svoj grad ponosnim, Beneš je nerijetko isticao Banju Luku, kao grad koji voli najviše na svijetu i posvetio joj pjesme, te na ovom prostoru nesumnjivo ostavio neizbrisiv trag.

/mojabanjaluka.info/*