Kako postići mačkasti izgled očiju?(video)

Naš kutak Video Život i stil

Mačkasti izgled, na očima, posljednji je trend u estetskoj hirurgiji.

Ovaj trend poznat je i kao “fox eyes”. Za takvim, zavodljivim, očima žude mnoge žene. Sve se više žena i podvrgava estetskoj operaciji zatezanja očiju i obrva. Takav izgled popularizovala je, bivša prva dama SAD-a Melanija Tramp, a mnoge poznate dame, poput Bele Hadid i Kendal Džener, su objeručke prihvatile taj trend.

Dobra vijest je kako se nije potrebno operirati da bi postigli izgled mačkastih očiju, šminka Vam može biti odličan saveznik u postizanju takvog izgleda, piše Wall.hr.

Ono što Vam je potrebno, od šminke, jest dobra crna ili smeđa olovka za oči. Nju je potrebno aplicirati na kraj kapka te povući liniju, kao što to radite s tušem za oči, a olovka za oči se stavlja i u unutarnji kut oka gdje se takođe povuče kratka linija. Trik je u tome da sredina kapka ostane prazna odnosno da se na nju ne aplicira olovka. Za dodatan wau efekt na trepavice, u vanjskom uglu oka, stavite više maskare nego na ostatak trepavica kako bi one bile duže. Isti efekt možete postići i uz umjetne trepavice.

/nezavisne.com/*