ZLOSTAVLJAO ČETIRI MALOLJETNE SESTRE Vrhovni sud odlučuje o sudbini pedofila iz Laktaša

Hronika Republika Srpska

U Vrhovnom sudu Republike Srpske danas je održano drugostepeno ročište po žalbi Dragana B. iz Laktaša koji je u julu prošle godine osuđen na 19 godina zatvora zbog obljube četiri maloljetne sestre.

Odbrana Dragana B. osporila je tokom ročišta zakonitost dokaza saslušanja djece od strane psihologa i nalaza i mišljenja ginekologa, kao i pravnu kvalifikaciju djela.

Okružni sud u Banjaluci u julu prošle godine osudio je Dragana B. iz Laktaša na 19 godina zatvora zbog obljube nad tri maloljetnice rođene 2005, 2007. i 2008. godine, te “druge polne radnje” nad djevojčicom 2013. godište.

Radi se o djeci njegove ljubavnice M. J. protiv koje se vodi odvojen postupak zbog sumnje da je u više navrata pred maljoletnim kćerkama imala seksualne odnose s optuženim Draganom.

Suđenje u ovom predmetu je bilo zatvoreno za javnost, a radi zaštite djece nećemo objavljivati puni identitet majke i optuženog, kao ni detalje optužnice.

Okružno javno tužiaštvo Banjaluka Dragana B. je teretilo da je s djevojčicama imao polne odnose u njihovoj, ali i svojoj kući od marta 2019. do februara 2020. godine, kada je monstruozni slučaj i otkriven.

Tačnije optužnica ga tereti da je obljubio tri sestre, a da je nad četvrtom počinio “drugu polnu radnju izjednačenu s obljubom”, kao i za zadovoljene polnih strasti pred djetetom.

Pojašnjava se da je Dragan B. bio u ljubavnoj vezi sa majkom djevojčica, te da je u odsustvu oca djece svakodnevno boravio u njihovoj kući, pomagajući u poljoprivrednim radovima i slično.

Dragan B. uhapšen je 6. februara, zajedno s majkom djevojčica M. J. koja se sumnjičila za navođenje djeteta na prisustvovanje polnim radnjama.

/srpskainfo.com/*