Drama sa mećavom: Komunalci izvlačili zavijane putnike iz sniježne oluje na Zlatiboru

Hronika Region

Ekipa Zimske službe Komunalnog javnog preduzeća „Zlatibor“ iz Čajetine sinoć je, po pravoj sniježnoj mećavi, izvukla dva automobila koja su ostala zavejana nadomak naselja Vlaovina, relativno blizu turističkog centra planine.

Nešto oko 21 sat javljeno je da su na pravcu ka Vlaovini u nanosima snega zaglavio kombi sa troje putnika i putničko vozilo u kome se nalazio samo vozač i da im je potrebna pomoć. Komunalci su izašli na teren, a tamo ih je sačekalo jako nevrijeme, prava sniježna oluja.

 Na Zlatiboru nije pao veliki sneg, možda 10-15 centimetara, ali problem je bio snažan vjetar koji je stvarao smetove, a koji su zameli put. Temperatura je bila pet, šest stepeni u minusu, a subjektivni osjećaj je bio da je petnaest ispod nule. Duvalo je sa svih strana – ispričao je za Blic Vladimir Lekić, poslovođa Zimske službe KJP „Zlatibor“, piše Blic.

Radnici ovog preduzeća uz pomoć mehanizacije prvo su pročistili put, a onda izvukli dva vozila koja su isklizala sa snijegom zavejanog puta i zaglavila se se u smetovima. U isto vrijeme, dok je Vlaovinom šibala mećava, metara dalje kod naselja „Jelena Anžujska“, kaže Lekić, nije bilo ni daška vjetra.

Čisteći snijeg sa puteva zlatiborski komunalci noćas su intervenisali i na pravcima prema naselju Oko i selu Alin Potok.

/srpskainfo.com/*