BEZ IZNENAĐENJA Borac u Banjaluci savladao tim Radnika (FOTO)

Banja Luka Sport

Fudbaleri Borca pobijedili su Radnik rezultatom 2:0 u utakmici 22. kola M:tel Premijer lige BiH, a Banjalučani su sa ova tri boda došli do četvrte pozicije.

Prvi je zaprijetio Radnik. U 6. minutu Huseinbašić je pokušao lob udarcem, ali je lopta otišla preko gola.

Borac je iz prve prilike došao do vođstva, a strijelac je bio Stojan Vranješ u 14. minutu. Nakon jedne dubinske lopte ka golu Radnika Miladin Filipović je nespretno intervenisao, umjesto da izbije loptu, samo ju je spustio do Vranješa koji je sjajno reagovao, šutirao iz prve i pogodio gol Bilobrka.

Novu priliku Radnik je imao u 25. Minutu. Simonović je dobro reagovao nakon prekida, međutim, bio je suviše na lijevoj strani pa je dobro postavljeni Lasić intervenisao i otklonio opasnost od gola Borca.  

Banjalučani su do drugog gola stigli u 35. Minutu nakon majstorije Mehanovića. Napadač Borca utrčao je u prazan prostor i dobio pravovremen pas od Ziljkića, a onda je sjajno pogodio dalji ugao gola golmana Radnika Bilobrka.

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

U 40. Miniutu Radnik je imao još jednu dobru priliku. Prekid sa lijeve strane izveo je Lazi, zaboravljen na drugoj stativi ponovo je bio Simonović ali je štoper gostujućeg tima očajno šutirao.

U samoj završnici prvog dijela igre odličnu akciju izveo je Borac, Ziljkić je ubacio za Vranješa, ovaj loptu zaistavio grudima, dobro šutirao ali lopta je otišla pored gola.  

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

U 55. minutu golman Borca Lakić je dobro intervenisao, pošto je nakon šuta Huseinbašića  sa ruba šesnaesterca bio na pravom mjestu.

Grk u timu Borca Moraitis Panajotis iamo je dobru priliku u 80. miniutu, prihvatio je loptu na desnoj stranu, ušao u šesnaesterac, međutim nije dovoljno dobro šutirao pa je Luka Bilobrk uspio da sačuva svoju mrežu.

Nakon ovog trijumfa Borac je izbio na četvrtiu tabelu sa 38 dok je Radnik deseti sa 19 bodova.

/srpskainfo.com/*