Snježna oluja u Hrvatskoj prouzrokovala brojne saobraćajne nesreće (video)

Društvo Region Video

Hladna fronta sa sjeverozapadna zahvatila je prvo središnju Hrvatsku, a potom i sjeverni Jadran, Gorski kotar, Liku i Slavoniju

Hladno vrijeme i velike količine snijega napravile su pometnju u saobraćaja u Hrvatskoj. Hladna fronta sa sjeverozapadna zahvatila je prvo središnju Hrvatsku, a potom i sjeverni Jadran, Gorski kotar, Liku i Slavoniju, piše Dalmacija danas. 

U Lici i Gorskom kotaru temperature su oko nule, u središnjoj Hrvatskoj od 1 do 5°C, na sjevernom Jadranu od 2 do 7°C. Najtoplije je u Dalmaciji gdje je danas bilo do 16 stepeni. Ipak, kasno popodne fronta je stigla do zadarskog područja gdje je iza 16 sati počeo umjeren pad temperature zraka, a na moru ima i grmljavine.

Kiša je u Lici i Gorskom kotaru prešla u obilan snijeg. Prema dojavama Crometeo članova, Fužina su već dobile preko 20 centimetara snijega u kratko vrijeme, a slično je i na ogulinskom području. Snijeg pada na planinama Istre, na Medvednici,…

Obilan snijeg je, uprkos najavama u vremenskoj prognozi, iznenadio mnoge vozače na autocesti kroz Liku i Gorski kotar, pa su na širem području zabilježene brojne saobraćajne nesreće.

I u Bosni i Hercegovini se od sutra najavljuje snijeg u dijelovima zemlje. 

/avaz.ba/*