“OD EKSPLOZIJE JE ODLETiO U VAZDUH, kad smo došli DJECA SU LEŽALA PO ZEMLJI” Sedmoro djece udarila struja na poljani, roditelji mališana još u ŠOKU

Hronika Region

Dan poslije nesreće koja se dogodila na Čukarici, gde je u stujnom udaru povrijeđeno sedmoro djece, porodica i očevici i dalje su u šoku. Djeca, od kojih je četvoro u teškom stanju, nalaze se u bolnici, a još se ne zna šta je uzrok nesreće.

Iako su mediji prenijeli da je povrijeđeno 9 osoba, osmoro djece i jedna odrasla, “Blicu” je danas na mjestu nesreće potvrđeno da je ipak u pitanju sedmoro djece, od kojih najmlađe ima 6, a najstarije 15 godina. Sva djeca su rođaci, braća i sestre od strica, i žive u barakama, nekoliko desetina metara od mjesta na kom se sve dogodilo.

Mesto na kom se nesreća dogodila
Mjesto na kom se nesreća dogodila

Ja sam oko pola 5 čula da je nešto puklo, čula sam kao eksploziju i onda sam izašla iz barake i vidila to djete od 15 godina u vazduhu, on je odlijeteo dva, tri metra u vazduh i pao na zemlju – ovako za “Blic” započinje priču majka čije je troje djece juče povređeno.

Prasak je bio jak, čuli su ga i drugi nastanjeni u barakama. Veliki broj ljudi ubrzo se našao na licu mjesta.

Odmah smo otrčali tamo i vidili ih kako leže, bili su svuda razbacani po polju, vidila sam svojih troje, dvoje od djevera i još dva rođaka kako leže, brzo smo ih prekrili zemljom. Odmah smo zvali hitnu, ali niko nije htio da dođe, oni su mislili da se mi šalimo. Onda smo muž i ja istrčali na ulicu i zaustavili troje kola i tako su djeca stigla do doktora – priča ova tridesetogodišnja majka šestoro djece dok u rukama drži najmlađu djevojčicu.

Troje djece je stabilno, četvoro je na intenzivnoj njezi i u teškom stanju. To je jedino što porodice u ovom trenutku znaju. Oni u strahu čekaju informacije o djeci, za koje kažu da im je rečeno da će ih dobiti u popodnevnim časovima.

Moj sin je najteže povrijeđen, kažu da je jako teško, mnogo je stradao, ne znam šta će da bude sa njim, ništa ne znam – jedva je izustila majka petnaestogodišnjeg Nemanje.

Dalekovod sa kojeg se zapalila žica
Dalekovod sa kojeg se zapalila žica

Do nesreće je došlo kada se zapalila žica na dalekovodu. Policija je sinoć izvršila uviđaj, a o tome šta bi moglo da bude uzrok nesreće zvanično još nije ništa saopšteno.

Taj kabl koji je visio sa dalekovoda se zapalio, to je eksplodiralo i zbog toga ih je udarila struja. Ne znamo šta je izazvalo to. Policajci su jutros opet bili, uzeli su neku metalnu šipku kojom su djeca mogla da dohvate te žice, tako kažu, mada oni su mali, šta su oni mogli da urade, da gađaju to nečim. Znamo da su se oni kao i svaki dan tamo igrali i onda se to desilo – kaže jedan od očevidaca.

/blic.rs/*