Ženi nije potreban heroj već osoba koja će je voljeti – Šta snažna žena očekuje od svog muškarca

Zanimljivosti

Svaka priča sa srećnim završetkom započela je sa princezom koju treba spasiti princ koji na kraju postaje heroj. Ali tako nije u realnom životu. Te priče su daleko od toga kako život izgleda, niti imamo vile i dvorce niti smo princeze. Snažne žene se ne trebju spasiti ni od čega, one su se navikle boriti same za sebe i za sve što žele u životu, i to je sasvim u redu. Žene nikad ne traže da budu spasene. One vole to što jesu i ne treba im princ da ih spašava. Žene su same svoj heroj i treba ih samo voljeti.

Biti alfa žena koja ima sve pod kontrolom nije jednostavno, zapravo je poprilično iscrpljujuće. One neprestano razmišljaju o mnogim stvarima, o onome šta rade u životu i šta od njega očekuju. Dok zamišljaju svoju budućnost teško mogu zamisliti nekog pored sebe. I tokom upoznavanja često uplaše muškarca zbog svoje jake ličnosti. 

Ženi je potrebna ljubav! Treba im rame za plakanje kada se slome u svim borbama, treba im neko ko će ih uzeti za ruku i izvesti van na večeru. Potrebni su im muškarci koji su srećni što ih imaju u životu, da ih posmatraju kao da su remek djela. Istini na volju, snažne žene su zauzete, rade konstantno na sebi i ne odustaju dok ne ispune svoje ciljeve.

Nije važno kakvi su im ciljevi, važno je da pored sebe imaju muškarca koji će ih držati za ruku kroz sve šta prolazi do svojih ciljeva. Njima je potreban muškarac na kog mogu računati i koji im može pružiti podršku. Treba im neko ko će se smijati s njima, plakati i zauzimati mjesta na kojima nikada nisu bile. S vremena na vrijeme moraju osjetiti tu ljubavnu iskru. One se moraju osjećati živima. Čak su i jake žene ponekad slabe. 

Kada žena dođe do ove tačke, muškarac bi trebao znati kako se ponašati, trebao bi je znati zagrliti i reći da će sve biti u redu. To je sve što joj u tom trenutku treba. Žene traže da ih se voli, ali muškarci bi radije bili njihovi heroji i pravili divne geste bez ikakvog značenja. Zaključak je, ako muškarac nije alfa mužijak, on nema nikakve veze sa alfa ženama. 
Ako nije svoj heroj baš kao što je ona svoj, onda može zaboraviti na nju. Alfa žena se neće zadovoljiti ničim manje od onog što zaslužuje. Ona neće biti njegova mama, ona se ne može na takav način brinuti prema muškarcu. Ona će biti njegov najbolji prijatelj i ljubavnik i to samo ako muškarac želi isto. Ovakva kombinacija garantuje srećnu vezu.

/pult24.info/*