LJUDI, DA LI STE REALNI? Nevjerojatno je čega se jedna kompanija iz Britanije dosjetila! (FOTO)

Svijet Zanimljivosti

“Koust Kepčr Er” je počeo da flašira svježi zrak i prodaje ga kao suvenir

Kompanija iz Velike Britanije pokrenula je polemiku na društvenim mrežama zahvaljujući prodaji staklenih boca napunjenih “najsvježijim priobalnim zrakom”, po cijeni od 105 dolara po boci.

Coast Captain Air počeo je flaširati svježi zrak i prodavati ga kao suvenir ili kao povod za razgovor o važnosti čistog zraka, ali onda su ljudi iz zagađenih područja navodno počeli kupovati njihove proizvode u praktične svrhe, udišući područja “čistog svježeg zraka”. “svaki dan, piše” Go Central “.

Čak su podijelili svoje utiske sa ovom kompanijom, kako njihov proizvod pomaže u suzbijanju posljedica zagađenja zraka, zbog čega se nastavila prodaja po cijeni od 105 dolara za praktično praznu staklenu bocu.

Ipak, ova kompanija nije jedini prodavac ovako neobičnog artikla, poznata je još jedna firma koja prodaje “konzervirani svježi zrak sa kanadskih planina” i druga čiji je najpoznatiji proizvod “miris francuskog sela”, međutim, ono što “Koust Kepčr Er” izdvaja od drugih svakako je cijena.

Opis fotografije nije dostupan.

Preko 100 dolara za bocu od 700 mililitara napunjenu zrakom izgleda besmisleno, međutim, ova kompanija opravdava napore da “osigura i flašira samo najfiniji obalni zrak u Cornwallu”.

“Svaka staklena boca sa potpisom Koust Kepčr Er zadržava svež priobalni zrak u svom najčistijem obliku, direktno sa prirodnih i netaknutih obala Velike Britanije. Naša odabrana mjesta za hvatanje zraka obično su ruralna, nezagađena čovječjim utjecajem ili mašinama, a često su udaljena i teško dostupna. Takve idile su rijetke. Zbog toga je ono što uhvatimo dragocjenog i izuzetnog porijekla”, navodi se na sajtu kompanije.

Opis fotografije nije dostupan.

Osim toga, navode i da koriste visoko osjetljivu opremu kako bi osigurali čistoću svake bočice i opisuju najbolji način za udisanje “svježeg zraka” koji prodaju: “Trebalo bi da nađete lijepo, mirno mjesto, očistite nosnu šupljinu i dišete iz dijafragme, a ne iz grudi. Pobrinite se da vratite čep nakon udisanja, kako sadržaj ne bi izašao”.

Ipak, sa cijenom od 105 dolara po boci, Koust Kepčr Er prodaje drugi po redu najskuplji zrak. Prvo mjesto zauzima kompanija iz Švicarske koja prodaje švicarskii planinski zrak prikupljen na tajnoj lokaciji u Alpima za 167 dolara po boci.

/espreso.co.rs/*