Juče je istorija, sutra je misterija – A danas je dar: Životne lekcije jednog od najbogatijih ljudi

Naš kutak Život i stil

Bivši predsjednik Coca-Cole, Bryan Dyson, predložio je korake koje bi trebali slijediti kako biste razvili najbolju tehniku koja omogućava da živite bolje. 

Ovo je njegova poruka: Ne smanjujte svoju vrijednost upoređivanjem sebe sa drugima. Upravo zato što smo svi različiti, svako od nas je poseban. Ne postavljajte ciljeve na osnovu onoga što je važno drugima. Samo vi možete odabrati šta je najbolje za vas. 

Ne uzimajte voljene zdravo za gotovo. Vežite se za njih kao za sam život, jer bez njih život ne bi imao smisla. Ne dozvolite da vam život promakne kroz prste da biste pokušali da živite u prošlosti ili budućnosti. Ako odlučite živjeti dan po dan, tada ćete živjeti sve dane svog života. 

Ne odustajte kada još uvijek imate energije za dodatni napor. Stvari se završavaju kad prestanete da pokušavate. Ne plašite se da priznate da niste savršeni. Ne plašite se da rizikujete. Rizikujući, naučićete biti hrabri. Ne isključujte ljubav iz svog života misleći da je to nemoguće pronaći. 

Najbolji način da primite ljubav je da je pružite, najbrži način da ostanete bez ljubavi je pokušaj da je zgrabite. Najsigurniji način zadržavanja ljubavi je davanje krila. Ne živite prebrzo, jer time zaboravljate gdje ste bili i kuda ste išli. 

Ne zaboravite da je najveća emocionalna potreba ljudi da se osjećaju cijenjenima. Ne plašite se učenja. Znanje je svijetlost, to je blago koje se lako nosi. Ne koristite vrijeme i riječi nepromišljeno. I jedno i drugo je nepopravljivo. Život nije trka, već putovanje koje treba uživati u svakom koraku. Juče je istorija, sutra je misterija, a danas je dar, zbog čega se i zove “sadašnjost”.

/pult24.info/*