One nisu tipične domaćice: Devet stvari koje žene u Skandinaviji rade drugačije i zbog toga su SREĆNIJE

Društvo Svijet

Brojna istraživanja potvrđuju da su indeksi sreće kod žena među najvećim na svijetu u skandinavskim zemljama.

Evo devet stvari koje žene u Skandinaviji rade drugačije od ostatka svijeta i koje sasvim sigurno doprinose njihovom osjećanju sreće, prenosi Bizlife.

Često preuzimaju inicijativu, ne čekaju da muškarac napravi prvi korak

Podjednako i u poslovnom i u privatnom životu – žene u Skandinaviji često će da preuzmu inicijativu i da osiguraju da dobiju što žele. Bilo da traže povišicu ili da prve pošalju poruku dečku koji im se sviđa.

Nisu tipične domaćice

Kućni poslovi u Skandinaviji ravnopravno su raspoređeni, što uključuje i vaspitavanje djece koja su često očeva briga. Pomaže i to što zakoni u Skandinaviji garantuju očevima 90 dana porodiljskog odsustva.

Uživaju u svim dobima i ne opterećuju se godinama

Žene u Skandinaviji vjeruju da svaka decenija nosi neku prednost i ne opterećuju se godinama i starenjem toliko koliko to čine žene u ostatku svijeta. Svoje godine nose s ponosom i to je jedan od razloga zbog kojih su indeksi sreće među ženama posebno visoki u kasnijem životnom dobu u Skandinaviji.

Ne zamaraju se trendovima

Skandinavske žene tipično troše dosta novca na odjeću, ali ne zato što prate svaki trend nego zbog toga što kupuju najkvalitetnije materijale. I komade koji su klasični i nezavisni od trendova. U Norveškoj su poseban hit proizvodi od vune.

Ne provode mnogo vremena kuvajući

Trik je u tome što mnoge skandinavske porodice kompleksne obroke mijenjaju – sendvičima. Matpake je tipična norveška tradicija u kojoj se sendvič za ručak sprema u foliju od voska, a jako često jedu sendvič i za doručak dok je večera rezervisana za lagana jela od krompira i lososa.

Nema nepotrebne drame

Vrlo rijetko se viđaju Skandinavci koji dramatizuju. U svakoj situaciji prvi instinkt je potražiti racionalan način rješavanja problema čime se izbjegavaju brojni konflikti.

Uvijek se oblače u skladu s vremenom

Vrijeme je važnije od trendova. Ako pada kiša, žene u Skandinaviji će nositi kabanice i neće se zamarati da li je to u trendu.

Ne vježbaju zbog izgleda

Vježba je za žene iz Skandinavije užitak pa se vrlo često upuštaju u aktivnosti koje ih zabavljaju. One neće ići u teretanu samo da bi izgledale dobro već će rađe da odu u šetnju, u planine ili da se bave nekom drugom aktivnošću koja ih ispunjava.

Nose minimalistički nakit

Nakit koji one svakodnevno nose uglavnom je jednostavan i klasičan.

Ne ulaze u brak zbog pritiska društva

Žene u Skandinaviji veoma cijene svoju slobodu i u brak ulaze onda kada žele i kada su spremne. Nikakvi pritisci u tome ne pomažu i mnoge biraju “sambo” život. To je termin koji označava život i dugu vezu s partnerom koja se nikad ne završi udajom.

/srpskainfo.com/*