BEOGRAD-BANJALUKA I Prijedor na listi domaćina biciklističke trke

Sport

Određivanje rute 15. trke “Beograd – Banjaluka” ušlo je u završnu fazu, a da bi bila potpuno poznata ostaje da se vidi ko će biti domaćin starta posljednje, četvrte etape.

Biciklisti iz tridesetak zemalja svijeta već tradicionalno će krenuti iz Beograda, a cilj prve etape biće u Šapcu. Zatim će u drugoj vorziti od Obrenovca do Bijeljine. Najveći grad Semberije drugu godinu zaredom biće “dupli” domaćin, jer će bidi domaćin i starta treć e etape koja završava u Vlasenici. U narednih nekoliko dana biće poznat i domaćin starta četvrte etape koja završava spektakularnim krugovima u Banjaluci. S tim u vezi, direktor trke Vladimir Kuvalja boravio je u Prijedoru, gdje je sa gradonačelnikom Daliborom Pavlovićem razgovarao da ovaj grad na zapadu Srpske prvi put ugosti karavan.

– Imali smo vrlo dobar i otvoren sastanak. Predočili smo ljudima koji vode grad šta je ova trka do sada uradila i koliko benefita donosi, što su oni pažljivo saslušali i u načelu se složili da bi bilo lijepo da se uključe u organizaciju. Lično se nadam takvom raspletu, jer nam je cilj da uključimo što više gradova iz svih krajeva Srpske. Prije tri godine smo se “spustili” južno od Bijeljine i od tada je Vlasenica naš partner, a sada se nadam da ćemo krenuti i zapadnije od Banjaluke. Srećan sam što je trka postala prepoznatljiva među običnim ljudima, kao i gradovima. Zato uostalom naša priča iz godine u godinu raste – rekao je Kuvalja.

Dolaskom nekih od najboljih ekipa iz Evrope i svijeta poput italijanskog Bardijanija značajno je podiglo interesovanje medija koje je iz godine u godinu veće. Podsjećamo, trka počinje 22. aprila prvom etapom, a četvrta je na programu 25. aprila 2021. godine.

/srpskainfo.com/*