Ronalda ni vazektomija ne može da zaustavi: “Tvornica djece” ipak radi

Sport

Iako je 2010. godine uradio vazektomiju najavivši kako zatvara “tvornicu djece”, proslavljeni brazilski fudbaler Ronaldo, kojeg smatraju jednim od najboljih napadača u istoriji, dobiće peto dijete.

Partnerka bivšeg svjetskog prvaka Selina Luks je putem Instagrama objavila vijest o trudnoći, a svoju radost nije krio čovjek kojeg i dandanas zovu “pravi Ronaldo”.

“Nema riječi kojima bih opisao ovaj trenutak. Nova faza mog života počinje, a s njom dolazi i velika odgovornost”, poručio je Brazilac.

Ronaldo (44) i njegova ljepša polovina žive u Madridu od 2015. godine, gdje on obavlja ulogu predsjednika španskog prvoligaškog kluba Real Valjadolid. Već je otac Ronaldu (19), Aleksandru (14), Mariji Sofiji (10) i Mariji Alis (9). Prvo dijete je dobio s bivšom suprugom i fudbalerkom Milenom Domingez. Nakon završetka njihovog četverogodišnjeg braka, vjenčao se s Marijom Beatris Entoni, s kojom je dobio dvije kćerke, obje se zovu Marija. U decembru 2010. godine položio je test očinstva i potvrđeno je da je otac Aleksandra nakon afere s konobaricom Mišel Umezu tokom japanske turneje s Real Madridom 2004. godine.

Nakon potvrde svog četvrtog djeteta, Ronaldo je otkrio da je imao vazektomiju nakon što je odlučio “zatvoriti tvornicu”. Kasnije je rekao za “Financial Times” da još može napraviti “fudbalsku ekipu” jer je zamrznuo spermu.

“Imao sam vazektomiju, ali zamrznuo sam dovoljno sperme da moja djevojka može da rodi cijeli tim ako želi”, rekla je tada brazilska legenda.

Popularni Il Fenomeno kojeg su povrede spriječile da ostvari mnogo više u karijeri je igrao za Kruzeiro, PSV, Barselonu, Inter iz Milana, Real Madrid, Milan i Korintijans tokom svoje velike karijere, koja se protezala od 1993. do 2011. godine. U dva navrata je s Brazilom osvojio Svjetsko prvenstvo, a dva puta je osvajao “Zlatnu loptu”.

/nezavisne.com/*