PU GRADIŠKA: U Srpcu muškarac pucao na radnike koji su obavljali radove na trafo stanici

Gradiška Hronika

mmgradiska 09. mart, 2021.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, uspješno je riješena krizna situacija, te je u mjestu Korovi uhapšen M.A., koji je ranije pucao na radnike koji su obavljali radove na trafo-stanici.

Policijskoj stanici Srbac, 09. marta, 2021. oko 13 časova, prijavljeno je da je u mjestu Korovi, kod Srpca M.A.  ispalilo više hitaca iz vatrenog oružja prema radnicima privatnog preduzeća, koji su obavljali radove na trafo-stanici.

Po prijavi su postupili policijski službenici ove Policijske uprave koji su potvrdili navode prijave, te utvrdili da je M.A. ispalio više hitaca iz vatrenog oružja, nakon čega se zaključalo u pomoćni objekat.

Postavljena je blokada i obezbjeđenje lica mjesta, a istog dana oko 15.40 časova, policijski službenici Policijske uprave Gradiška, stupili su u kontakt sa njim i nagovorili ga da se preda, te je na taj način uspješno stavljeno pod kontrolu policijskih službenika – rekla je portparol PU Gradiška Vesna Vučić.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda  Gradiška, policijski službenici su pretresi kuće i prateće objekate koje koristi osumnjičeni, kojom prilikom je  pronađeno vatreno oružje, više komada municije i dvije ručne bombe.