NJEGOVATELJICA IZ PAKLA: Kamera dokumentovala iživljavanje nad starijom Britankom, nesrećna žena nije dočekala pravdu na sudu VIDEO

Društvo Svijet Video

U ljeto 2019. Engleskinja Corina Cunningham primijetila je da je njena majka, 69-godišnja Liz Youngs, imala modrice i lakše ozljede po cijelom tijelu. Da bi saznala o čemu se radi, uključila je kameru koja je već bila postavljena u njenoj sobi. Kamera je snimila šokantne snimke koje je na Twitteru objavila policija Norfolka.

“Jednom je prilikom Liz na pola sata ostala u invalidskim kolicima, prekrivena samo ručnikom preko krila. Ovo je samo jedan od incidenata koje je zabilježila nadzorna kamera. Niko ne bi želio da se tako postupa s njihovim najmilijima, posebno takve ranjive skupine, i zato je važno tražiti pravdu za žrtve “, rekla je detektivka Gemma Vicks, koja je vodila istragu, za Daily Mail.

Umjesto da se brine o njoj, 29-godišnja njegovateljica Jenny Daddy povukla je staricu za kosu, zabila joj prste u lice ili je povukla za nos. Uz to, prisiljavala ju je da je jede i verbalno napala, a umjesto da se brine o njoj, nije gubila vrijeme zabavljajući se na svom mobilnom telefonu. Dadi je nakon istrage dana šest mjeseci zatvora, ali Liz Youngs nije dobila pravdu jer je umrla tijekom istrage. Njena porodica odlučila je javno podijeliti snimke kako bi javnost obavijestila o nasilju nad starijima.

“Znamo da je objavljivanje ovog videozapisa izazvalo oštre reakcije, koliko razumijemo, teško ga je gledati. To smo uzeli u obzir prije nego što smo ga objavili. Porodica gospođe Liz to je htjela kako bi se spriječili slični slučajevi”, policija je prokomentarisala.

Korinina ćerka se, pak, oseća krivom.

“Sve mi je teže kad znam kako su se odnosili prema njoj posljednjih godina života. Bila sam prestravljena kad sam saznala što se događa. I osjećala sam se krivom što je nisam zaštitila kad sam je trebala, jer se sve događalo Imali smo povjerenja u Jennu i vjerovali smo da je u potpunosti predana brizi za moju majku, ali iznevjerila je naše povjerenje na najgori mogući način. Pozlilo mi je dok sam gledala video. Ne mogu ni zamisliti da Jenni ikad više može biti u poziciji da brine o nečijim voljenima i zlostavlja ih na način na koji je zlostavljala moju majku. Drago mi je što smo uključili kameru, savjetovala bih sve u sličnom položaju “, rekla je.

/Kurir.rs/*