“Presretači” za tri dana evidentirali 952 prekršaja

Republika Srpska

BANjALUKA – Mobilni radarski sistemi, ugrađeni u službena neobilježena vozila – “presretači” tokom vikenda su evidentirali 952 prekršaja prekoračenja propisane brzine motornih vozila, među kojima je i slučaj iz Dobrljina kod Novog Grada, gdje je izmjerena brzina od 196 kilometara na čas, uprkos ograničenju od 80 kilometara na čas.

U Trebinju je izmjerena brzina vozila od 103 kilometra na čas, uprkos ograničenju od 50, u Prnjavoru 138, iako je ograničenje 80 kilometara na čas, a u Doboju brzina od 136, čime je prekršeno ograničenje od 80 kilometara na čas.

Prekršaji su evidentirani od petka do juče, 25. do 27. decembra, u okviru akcije kontrole brzine kretanja vozila u saobraćaju koju Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske organizuje na putevima Srpske.

“Osnovni cilj MUP-a je da se radom presretača na terenu smanji broj poginulih u saobraćajnim nezgodama, s obzirom na to da je nepropisna i neprilagođena brzina najčešći uzrok nastanka ovih nezgoda sa posljedicama po lica”, saopšteno je iz MUP-a.

Iz MUP-a su poručili da će nastaviti sa ovim aktivnostima, te apelovali na sve učesnike u saobraćaju da poštuju ograničenja brzine i prilagode je uslovima i stanju na putu, kao i da odgovornim ponašanjem doprinesu ličnoj i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

/glas srpske/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *