U Srpskoj još 262 osobe zaražene, 15 preminulo

Gradiška Zdravlje
korona

o ne čine. Biće pojačana kontrola. Institut će pripremiti prijedlog za Republički štab o mjerama tokom praznika”, naveo je Zeljković.

Inastitut je pojasnio da se radi o pet osoba sa Pala, četiri iz Istočne Ilidže, tri iz Istočnog Novog Sarajeva, dvije iz Sokoca po jedna osoba iz Han Pijeska, Kalinovika, Banjaluke, Prijedora i Gradiške.

Ona je podsjetila da je preporuka Instituta da praznike provedemo u krugu onih najbližih i onih do čijeg nam je zdravlja najviše stalo.

Podsjetila je da je u toku sezona zimovanja, te da je to bio izvor zaraze u prethodnoj sezoni u Evropi, ali i kod nas, konkretno u Banjaluci.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 34.028 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 1.462 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 19.861 osoba, a testirano je ukupno 149.861 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 1.072, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 362, a u opštim bolnicama 710.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 11.966 osoba, a nadzor je završen kod 106.132 osobe.

/banjaluka.com/