Japanska metoda zamatanja poklona bez papira zaludila je čitav svijet

Video Život i stil

Čitav svijet je poludio za ovom tradicionalnom japanskom metodom zamatanja poklona, ​​a posebna je po tome što je potpuno ekološki prihvatljiva i ne zahtijeva papir za umatanje. ‘Furoshiki’ na japanskom znači ‘krpa’, a upravo to vam treba za najposebnije božićne poklone.

FOTO: GULIVER/SHUTTERSTOCK

Tokom najvećeg obilja godine, Božića, možete živjeti i zeleno. Da biste izbjegli bacanje hrpe komada neiskorištenog ukrasnog papira nakon umotavanja poklona, ​​ove godine isprobajte ovaj domišljati način zamotavanja furoshiki poklona.

Ono što je posebno kod ove tradicionalne japanske metode je da koriste komade tekstila, bilo krpe, stolnjake ili staru odjeću, umjesto ambalažnog papira – i to na nevjerovatno kreativan i poseban način.

Ideja je potekla iz razdoblja japanskog Eda (oko 17. vijeka) kada su drevni Japanci umotavali svoje stvari u ovu tehniku ​​u javna kupališta, kako ih ne bi pobrkali sa stvarima drugih građana. Za to su koristili ‘furoshiki’, tj. peškiri za kupanje slični ručnicima od drugog materijala.

Jedinstveni pokloni

Svaki vaš voljeni, bilo da je riječ o prijateljima, porodici ili partneru, primit će svoj personalizirani poklon i pokazat će mu koliko vam znače za ove praznike.

Omotavanje je gotovo trenutno i ne zahtijeva ljepljive trake, vrpce, mašne i slično, tako da osoba kojoj ste dali poklon može svoje ‘furoshiki’ ponovno koristiti za drugi poklon i istovremeno učiniti nešto dobro za okoliš.

Ideje za umotavanje

U sljedećem videu možete vidjeti kako zamotati bilo koji poklon metodom furoshiki:

Ako želite da vaš poklon bude još ličniji, svoje tkanine možete obojiti tekstilnim ili akrilnim bojama. Oživite ih božićnim motivima, natpisima i raznim uzorcima.

Način pakovanja poklona koji je zaludio svijet
Zaboravite papir i trake: Ovaj način pakiranja poklona zaludio je svijet -  GuGu mama&co.

JEDNOSTAVNO I KREATIVNO

JAPANSKA METODA PAKOVANJA POKLONA JE ZALUDJELA SVIJET: Svi će tražiti da im  otkrijete tajnu (VIDEO) | Novi.ba
Dom i dizajn - Furoshiki, japanski način pakiranja poklona koji je zaludio  svijet

/miss7zdrava.24sata.hr/