Detalji stravičnog zločina u Gornjoj Lamoviti kod Prijedora: Čoban rođaku zario nož u rebra

Republika Srpska
 Foto: D. Pozderović

PRIJEDOR – Čoban Draženko Mačkić (41) ubijen je nožem nakon svađe koja je izbila između njega, oca Stojana Mačkića (68) i sestrića Radovana Batara (30) dok su čuvali ovce u Gornjoj Lamoviti, nezvanično saznaje “Glas Srpske”.

rema nepotvrđenim informacijama, nesrećni čovjek je uboden ispod rebara, a stravičnom zločinu u nedjelju uveče navodno je kumovao alkohol, jer su njih trojica kobne večeri pili u lokalnoj kafani, koju su napustili oko 21 čas.

Mačkići i Batar su dan ranije doveli ovce na ispašu u Lamovitu, gdje su dolazili posljednjih godina. Zatim su se, prema riječima sagovornika “Glasa Srpske”, zaputili u šator koji su postavili na imanju mještanina koji živi i radi u inostranstvu.

– Smjestili su se na komšijinu njivu. Čuli smo galamu iz pravca njihovog šatora, ali se nismo obazirali. U kuću je potom utrčao mladić i zapomagao: “Ubiće me, zovite policiju” – ispričala je mještanka čija je kuća u blizini šatora.

Prema njenim riječima, odmah je zaključala vrata i dala telefon mladiću koji je pozvao policiju i navodno im objasnio šta se desilo.

Kako saznajemo, po dolasku policije na mjesto zločina, Stojan Mačkić je sjedio krvave glave i zapomagao: “Joj, sine jedini”. Ovaj slučaj potresao je mještane jer, kako su ispričali, sa pastirima nomadima do sada nisu imali problema.

– Strašno je šta se desilo. Nikom nije jasno ko je koga ubio i zašto. Do sada nije bilo incidenata, ali se nakon ovog bojim za bezbjednost djece. Otjeraću sljedeće čobane koji dođu, tako je sigurnije – kazao je mještanin.

Nakon obračuna ostali su stado ovaca, natovareni magarci i poznanici koji su, vidno potreseni stravičnim prizorom lokvi krvi na livadi, skupljali stvari koje su ostale iza njih trojice.

U PU Prijedor kazali su da im je u nedjelju u 22.45 časova prijavljena tuča u kojoj je jedna osoba ubijena.

 Tužilaštvo

U Okružnom tužilaštvu Prijedor kazali su da je juče trajala kriminalistička obrada uhapšenih R. B. i S. M. u policiji. Kako su kazali, naložena je obdukcija tijela, ali nisu željeli da iznose detalje. 

/Glas Srpske/