Mikina kuća najljepša u kraju – kraj njegove kuće žene zastaju

Gradiška Život i stil
Mikina kuća najljepša u kraju – kraj njegove kuće žene zastaju
Foto: Boško Grgić

Najljepša kuća u ove zimske dane u Gradišci, pa i šire, nalazi se u Vidovdanskoj ulici, na broju 108. To je kuća Mike Babića, nadaleko poznatog roštilj-majstora, ljubitelja cvijeća, lijepog dvorišta i dobrog štimunga.

Već nekoliko godina Mika svoju kuću okiti ukrasnim LED lampicama, dajući na taj način svoj doprinos zimskim danima, pogotovo novogodišnjim i božićnim.

Prelijepo bijelo svijetlo, koje je ovaj vrijedni domaćin postavio po svakoj ivici velike dvospratnice, privlači znatiželjnike, a novinari su oduvijek u tome prednjačili.

Otkrili smo ovaj put i neke detalje, pa čak i nekoliko tajni.

„Kuću sam osvijetlio sa šest hiljada LED sijalica. Razdijelio sam ih na tri prekidača, kako bih rasteretio liniju. Nisu to veliki potrošači, a ambijent je prelijep, pogotovo kad padne snijeg. Samo postavljanje traje tri dana, a skidanje i spremanje u ostavu jedan dan. Svijetliće sve do Svetog Jovana. Pale se s prvim mrakom, a gase kad se razdani“ priča Mika Babić.

Pored Mikine kuće zastaju mnogi, fotografišu je, zapitkuju, interesuju se za detalje. Mika je uvijek raspoložen posebno prema ženama, koje se najviše interesuju za rasvjetu.

„Malo-malo pa neka žena zastane. Obično me upitaju da kitim i njima, što ne odbijam ni u snu. Znaju gdje sam, neka me slobodno pozovu, radu ću ih nakititi, kazuje kroz smijeh Mika Babić“, poznati gradiški roštilj-majstor koji sve posmatra sa ljepše i duhovite strane.

Upravo zbog toga je nastala i izreka, posebno popularna među ženama, „Najljepši je nakit kod Mike – otprilike!

B. Grgić

/mojabanjaluka.info/