IRANCI ŽESTOKO NAPALI IZRAEL: Pretrpeli su veliku štetu, neće im ovo brzo zaboraviti!

Svijet Tehnologija

Tenzije rastu između Izraela i Irana, jer dvije nacije vode digitalni rat jedni protiv drugih

Na desetine izraelskih kompanija, uključujući logističke, bile su podvrgnute širokom sajber napadu koji je navodno izvela iranska hakerska grupa, prenose izraelski mediji.

Iranska hakerska grupa, napala je računarske sisteme i provalila u baze podataka – javio je “Kanal 12”, ne otkrivajući izvor informacija.

Softverska kompanija “Amital”, koja pruža usluge logističkim i transportnim kompanijama, uključujući one odgovorne za predaju vakcina i lijekova Izraelu, navodno je bila među ciljevima.Iran i Izrael

Iran i Izrael Foto: Shutterstock

Ranije je hakovana baza podataka izraelske osiguravajuće kompanije “Širbit”, pri čemu su povjerljivi podaci o klijentima ukradeni i djelimično objavljeni na internetu.

Hakeri Foto: Shutterstock

Uz to, druge nacionalne novinske agencije izvijestile su o velikom sajber napadu, koji je početkom ovog mjeseca pogodio 15-20 izraelskih logističkih kompanija, pozivajući se na izveštaj koji je jedna od žrtava podnijela na berzi u Tel Avivu.

Tenzije rastu između Izraela i Irana, jer dvije nacije vode digitalni rat jedni protiv drugih, koji je postao intenzivniji tokom protekle godine.

izvor /srbija danas/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *