Granična policija BiH zaplijenila 110 kilograma droge vrijednosti 250.000 eura

BiH Gradiška Hronika

Granična policija BiH, pod nadzorom Tužilaštva, uspješno je provela operativnu akciju kodnog naziva “Diablo” te je tom prilikom uhapsila jednu osobu zbog krijumčarenja droge čija se vrijednost procjenjuje na 250.000 eura.Tom prilikom otkriveno je 110 kg opojne droge skunka, namijenjene za evropsko tržište, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 250.000 eura.

Droga je otkrivena, uz pomoć specijalističke opreme, na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška kod državljanina Republike Hrvatske u automobilu nizozemskih registarskih oznaka.

foto: Klix.ba

Kako su naveli iz Granične policije Bosne i Hercegovine, državljanin Hrvatske priveden je u službene prostorije Policije nakon čega će biti predan Tužilaštvu BiH na daljnje postupanje. Također, iz Granične policije BiH istakli su da je u ovom predmetu ostvarena i značajna saradnja sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA).

“Ovo je jedna u nizu uspješnih operativnih akcija u borbi protiv prekograničnog kriminala te ovim putem zahvaljujem i Tužilaštvu BiH i SIPA-i na odličnoj saradnji, a posebno pohvaljujem djelovanje Centralnog istražnog ureda Granične policije, odjel za prikrivene operacije, na ovako značajnom poduhvatu“, rekao direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

izvor/Klix/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *