U Srpskoj 283 novooboljelih

Republika Srpska

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Apostol Luka u Doboju i izvršeno je testiranje 929 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 283 osoba.

Radi se o 146 muških i 137 ženskih osoba, od kojih je 37 mlađe, 162 srednje i 84 osobe starije životne dobi. podaci su Instituta za javno zdravstvo.

Prema mjestu prebivališta, 43 osobe iz Bijeljine, 42 iz Banjaluke, 27 iz Trebinja, 20 iz Zvornika, 18 iz Prijedora, 16 iz Doboja, po sedam iz Bileće, Bratunca, Dervente, Kotor Varoša i Šamca, šest iz Istočne Ilidže, po pet iz Višegrada, Istočnog Novog Sarajeva, Laktaša, Ugljevika i Foče, po četiri iz Broda, Kneževa i Teslića, po tri iz Gradiške, Lopara, Modriče, Mrkonjić Grada, Pala, Sokoca i Srebrenice i Čelinca, po dvije iz Prnjavora, Ribnika i Šekovića i po jedna iz Donjeg Žabara, Kozarske Dubice, Krupe na Uni, Ljubinja, Milića, Nevesinja, Rogatice, Stanara i Čajniča.

/atvbl/