Ovo je pet najpametnijih pasmina pasa

Život i stil

SVAKA se pasmina ističe nekim kvalitetama. Neke su odlični radni psi, neke vrlo umiljate, neke izvrsni lovci, a neke se gotovo ne linjaju pa su idealne za stan. 

Jednako tako postoje i pasmine koje su pametnije od ostalih. Naime, svakog psa moguće je naučiti različite i zahtjevne trikove, ali neke pasmine ih usvajaju brže od ostalih. 

Evo o kojima je riječ.

Border Collie

Border Collie smatra se najpametnijim psom zbog visoke inteligencije i mnogo energije. Snažno se vežu za ljude te su im idealni radni i životni suputnici. Međutim, neće im biti dobro ako nemaju vlasnika jednako visoke razine energije kao što su oni. Pravome vlasniku ovaj će pas biti iznimno dobar i vrlo će brzo učiti.

Border Collie (2 Years Old) Stock Photo, Picture And Royalty Free Image.  Image 36239241.

Pudla

Pudlu se vrlo lako trenira, vrlo je oštroumna te uživa u ljudskom društvu. Dobar je radni pas, kao čuvar i u lovu. Odlična je u treningu i vrlo poslušna te voli kreativno vrijeme za igru, zbog čega je nekada bila popularna kao cirkuski izvođač. Međutim, ako joj je dosadno, kreativno će se zabavljati pa ponekad i upasti u nevolje.

Apricot Poodles - Aprikot pudle

Njemački ovčar

Inteligencija i pamet odlike su njemačkog ovčara. Trikove usvoje nakon samo nekoliko ponavljanja, a naredbama se pokoravaju uglavnom nakon što ih prvi put kažete. Znatiželjni su kada je u pitanju učenje novih zadataka jer im to daje svrhu. Ova pasmina često se koristi i kao čuvar, policijski i potražni pas, a treniran je i za vojne skokove padobranom.

Njemački ovčar: Inteligentan i pouzdan pas koji voli izazove | 24sata

Zlatni retriver

Ova vrlo umiljata i popularna pasmina poznata je i po inteligenciji. Može naučiti preko 200 naredbi. Odana je, puna ljubavi i strpljiva, voli ugađati te učiti.

LOVAC.info portal - Zlatni retriver

Rotvajler

Rotvajler je vrlo odan, poslušan i pouzdan pas. Zaštitnički je nastrojen i jedva čeka dobiti zadatak. Rotvajleri su poznati kao psi čuvari, ali i policijski i terapijski psi.

Rotvajler – inteligentan, hrabar I odan pas | Njuška.com

/index.hr/