‘Vršnjaci su me maltretirali, a profesori tračali. Zato sam odustala od škole i – procvjetala!‘

Zanimljivosti Život i stil

Britanska influencerica Demi Rose danas kaže kako blokira sve negativne komentare: ‘Ne vidim ništa što ne želim vidjeti‘

Demi Rose, 25-godišnja Instagram senzacija iz Velike Britanije, koja na spomenutoj društvenoj mreži ima nevjerojatnih 15 milijona pratilaca, ovih dana promoviše svoju novu modnu kolekciju nazvanu PrettyLittleThing, a tom prilikom za Daily Mail progovorila je, između ostaloga, o karijeri, vršnjačkom nasilju i estetskoj hirurgiji.

– Imala sam 14 godina kad su me počeli maltretirati u školi… Htjela sam steći prijatelje izvan tog okruženja, pa sam većinu vremena provodila na internetu.

Zanimala me i virtualna stvarnost, stalno sam bila za kompjuterom, a onda se pojavio MySpace i ja sam napokon pronašla ‘svoj poziv’ – rekla je Demi, koja se proslavila nakon što su njezine fotografije s plaže preplavile društvene mreže i postale viralan hit.

No iste su, nažalost, vrlo brzo završile i na lažnim profilima te web stranicama za odrasle – naravno, bez njezina dopuštenja.

Demi Rose Kp Pics/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Kad sam vidjela da lažan Instagram profil s mojim fotografijama ima 3000 pratilaca, moram priznati da sam bila zavidna. Tad sam odlučila otvoriti vlastiti profil, sve ostalo je istorija – prisjeća se Rose, koja je s 18 godina potpisala i ugovor s modeling agencijom koja ju je lansirala među zvijezde.

Britanka se tad još bila školovala za kozmetičarku, no s obzirom da joj mentori nisu bili baš naklonjeni, ubrzo je odustala od daljnjeg obrazovanja.

– Profesori su se okupljali iza mojih leđa i tračali, o mom radu govorili su s velikim neodobravanjem… 

Nikad nisam pronašla svoje mjesto u školi, ljudi su bili prilično gadni prema meni, jednostavno sam bila drugačija, ali otkako sam otišla, procvjetala sam! Sad blokiram sve negativne komentare – ne vidim ništa što ne želim vidjeti, jer ne želim da to utiče na moj način razmišljanja o sebi samoj – izjavila je Demi.

Iako je s vremenom naučila kako se nositi s ružnim komentarima, atraktivna ljepotica za kojom uzdišu muškarci širom svijeta priznaje kako i danas ima situacija u kojima joj nedostaje samopouzdanja.

– Isprobala sam neke nehirurške zahvate, uključujući anticelulitne tretmane, no draže mi je držati se zdravog životnog stila. Vježbam pet do šest puta u sedmici za svoje opšte zdravlje i dobrobit, a hoću li u budućnosti otići pod nož… Nekad rezultati estetske hirurgije zbilja izgledaju loše pa je možda ipak bolje ne riskirati. No opet, ne mogu ni biti sigurna kako ću se osjećati kad budem starija – zaključuje Demi.

POGLEDAJTE INSTAGRAM PROFIL: https://www.instagram.com/demirose/?utm_source=ig_embed

/jutarnji/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *