OTKRIVEN SASTOJAK FAJZEROVE VAKCINE Mali belgijski gradić dospio u centar pažnje svijetske javnosti nakon objave šta se nalazi 68 metara ispod zemljine površine

Svijet

Vakcina protiv Kovid-19 kompanije Fajzer i poznato belgijsko pivo ”Duvel” prozvode se od iste vode koju obe kompanije izvlače iz istog podzemnog sloja u belgijskom gradiću Purs, preneli su lokalni mediji.

Purs, gradić u blizini Antverpena u Belgiji, dospio je u centar interesovanja javnosti nakon što je objavljeno da se tamo nalazi evropsko sjedište kompanije Fajzer u kojem se proizvode vakcine protiv korona virusa.

U neposrednij blizini Fajzera u Pursu nalaze se i postrojenja za proizvodnju poznatog Belgijskog piva”Duvel”, a iz lokalnog vodovoda su potvrdili da obe kopanije koriste istu vodu.

”Duvel” izvlači podzemnu vodu iz sloja na dubini od 63 metara, a Fajzer ima dozvolu za isti sloj na dubini od 68 metara.

Malo u šali, malo u zbilji, belgijski mediji komentarišu da je kvalitet vode presudna za ukus piva dok je za vakcine neophono da voda bude ”ultra čista”.

izvor /tanjug, alo rs/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *