Gmail je konačno riješio problem koji nas sve je užasno nervirao na poslu

Tehnologija

Novi pristup omogućava otvaranje i uređivanje Office datoteka uz pomoć Google Docs-a jednostavnim klikom na fajl u atačmentu…

Google je konačno riješio da onima koji svakodnevno koriste njegove servise i aplikacije  olakša rad sa dokumentima za Microsoft Office.

Tako najnovija softverska nadogradnja za popularni GMail korisnicima omogućava direktno uređivanje Microsoft Office fajlova, na sličan način kao što je to sa Google Docs i Sheets dokumentima slučaj.

Google Workspace, kako se od skoro zove paket G Suite, korisnicima već neko vrijeme nudi kompatibilnost sa Word, PowerPoint i Excel datotekama, što dosta skraćuje rad. Do sada smo fajlove prvo morali da prebacujemo u Google Drive, pa tek onda odatle da ih uređujemo, a fajlove iz atačmenta smo mogli samo da pregledamo.

Novi pristup ubrzava cijeli proces omogućavajući otvaranje i uređivanje Office datoteka uz pomoć Google Docs-a jednostavnim klikom na fajl u atačmentu. Nova mogućnost uređivanja ne pretvara Office fajl u Google Doc, već mu zadržava izvorni format.

Gmail će korisnicima omogućiti odgovaranje na izvorni imejl i ubacivanje uređenog dokumenta u Office formatu bez preuzimanja i ponovnog slanja, piše The Verge.

Google želi da Office datoteke u Google Docs-u rade mnogo “tečnije”, zbog čega će uskoro izbaciti i dodatak za konverziju makroa za Google Workspace.

izvor (Telegraf.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *