Francuski poslanik: Kosovo je mafijaška država, rak rana na Balkanu

Svijet

Francuski poslanik u Evropskom parlamentu Tijeri Marijani rekao je na sastanku Odbora za spoljne poslove, održanom povodom izvještaja o Kosovu, da je samoproglašeno Kosovo mafijaška država i rak-rana na Balkanu u kojoj se odvija trgovina ljudima i organima, kao i da EU podržava mafijašku državu.

Marijani, koji je član desničarske stranke Marin le Pen, rekao je da je Kosovo regija Srbije, koja nikada nije smjela da ostane u rukama onih koji ga danas vode, prenosi portal “Kosovo onlajn”.

On je istakao da Priština ukida osnovna prava, vladavinu zakona, funkcionisanje demokratskih institucija, te da postoji trgovina ljudima, trgovina organima.

Kritikujući evropskog izvjestioca za Kosovo Viole fon Kramon, koja se zalaže za viznu liberalizaciju za Prištinu, on je rekao da se Hašim Tači u Hagu tereti za ratne zločine, dok Fon Kramonova nije ni pomenula ovu činjenicu.

“Metastaze se šire Evropom, mafijaške operacije i oružje uvezeno u Francusku sa Kosova. Zabrinut sam zbog toga što izvjestilac i većina političkih grupa podržavaju liberalizaciju viznog režima za Kosovo. EU podržava mafijašku državu”, rekao je Marijani.

On je kritikovao i izvještaj Fon Kramonove o samoproglašenom Kosovu, nazvavši ga neuravnoteženim, slijepim i ideološkim.

Fon Kramonova je predložila Marijaniju da posjeti Kosovo kako bi se upoznao sa situacijom, te ustvrdila da samoproglašeno Kosovo ni u kom slučaju nije mafijaška država. Ona smatra da liberalizacija viznog režima ni na koji način neće ugroziti građane Francuske.

/nezavisne/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *