Skinuta ploča s imenom Radovana Karadžića sa ulaza u Dom u Palama

BiH

Ploča s imenom Radovana Karadžića na Studentskom domu na Palama danas je skinuta.

“Srna” piše da je odluku donio Upravni odbor na elektronskoj sjednici.

Direktor ove ustanove Damjan Škipina izjavio je da su se pri donošenju odluke vodili riječima Sonje Karadžić Jovičević koja je rekla: “Ako ne može da bude na ponos, neka ne bude ni na prkos”.

Sonja Karadžić, kćerka Radovana Karadžića, danas je izjavila da je vrijeme da se prestane zloupotrebljavati ime njenog oca. Dodala je da je nevjerovatno da se nakon pet godina od postavljanja table sa imenom Radovana Karadžića na Palama i dalje vodi spor oko toga.

“Cijela politička i akademska zajednica je pristala na postavljanje ove table. Od tada smo na meti uvreda”, kazala je Karadžić Jovičićeva. “Politički naivno i kratkovido vjerovati da je ta tabla stvarni razlog političkih dešavanja, ona je samo sredstvo”, kazala je ona.

Dodala je da ako se ova tabla koristi na ovaj način onda table i treba biti uklonjena.

Na Palama skinuta ploča s imenom Radovana KaradžićaFOTO: A. NOVIĆ

“Nadam se da će uklanjanjem ove table biti stavljena tačka na dalja zloupotreba imena moga oca i moje porodice”, rekla je kćerka prvog predsjednika RS. “Samo imam za cilj da u ime svoga oca i porodice kažem dosta zloupotrebljavavanja imena moga oca u politička previranja”, navela je ona.

/nezavisne/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *