PRONAŠLA PUT ZA SREĆU Tina Tarner otkrila kako se oporavila nakon zlostavljanja i gubitka sina

Zabava
PRONAŠLA PUT ZA SREĆU Tina Tarner otkrila kako se oporavila nakon zlostavljanja i gubitka sina
FOTO: DAVID HECKER/EPA

Muzička diva Tina Tarner, iza koje stoje najveći hitovi u istoriji muzike, uprkos slavi nije imala bajan život.

Imala je teško djetinjstvo, pobjegla je iz lošeg i nasilnog braka s Ajkom Tarnerom, a njen sin Krejg je 2018. počinio samoubistvo.

Osim toga, Tina je 2013. doživjela moždani udar i to samo nekoliko dana nakon svog medenog mjeseca na kom je bila sa svojim drugim suprugom Ervinom Bahom, prenosi B92.

Ove loše trenutke uspjela je da prevaziđe okretanjem religiji i to budizmu.

– Budizam mi je spasao život. Tokom najtežeg životnog perioda, uključujući i porodično nasilje, počela sam da pjevam i učim o budističkim principima. Ko zna da li je to bilo predodređeno, ali sa sigurnošću mogu da kažem da mi je budizam došao tačno u pravom trenutku – rekla je Tina za Tajms.

– Kad sam prolazila kroz neke od najtežih trenutaka, možda bi mi bilo lakše da sam se prepustila brzim rješenjima poput pušenja, alkohola ili droge. Međutim, odlučila sam da pogledam u sebe, dotaknem izvor svog većeg ja. Moj dragi prijatelj Dejvid Bouvi, koji se cijeli život zanimao za budizam, zvao me feniks, po mitskoj ptici koja se diže iz pepela – ispričala je.

Tina takođe veruje da život ne treba da određuju veliki problemi s kojima se ljudi sreću.

– Ako postoji ijedna lekcija koju sam naučila, to je da veliki problemi ne moraju da određuju vašu budućnost. Naš uspijeh i sreću određuju samo naše odluke i način na koji se izborimo s nevoljama. Vjerujem da svi imamo potencijal za prevazilaženje problema – i ne mislim samo na to da možemo da preživimo naše probleme, već i napredujemo zbog njih – poručila je.

/srpskainfo.com/