NA HORGOŠ STIGAO AUTOBUS IZ BELGIJE SA SAMO 10 PUTNIKA Poslednja 4 reda sedišta krila su tajnu vozača iz Albanije, OVO SU MU NAŠLI

Svijet

Svjedoci smo da carinici gotovo svakodnevno u navodnim autobuskim pošiljkama otkrivaju različitu krijumčarenu robu, pa su 7. decembra 2020. godine takve zaplene zabilježene kako na prelazu Horgoš, tako i u dubinskoj kontroli na magistralnom putu Кraljevo-Кruševac.

Na graničnom prelazu Horgoš, carinici su u saradnji sa policijom, za detaljnu kontrolu na ulazu u zemlju izdvojili autobus, kojim je iz Belgije ka Albaniji putovalo deset putnika.

Vozač autobusa, 40-godišnji albanski državljanin, rekao je da ni on, a ni putnici, sem ličnog prtljaga nemaju ništa što bi trebalo prijaviti carinskoj kontroli.

Ispostavilo se da je to daleko od istine, jer su poslednja četiri reda sjedišta u autobusu bila “zatrpana” torbama, kesama i kutijama, punim različite robe. U “ničijem” prtljagu, za koji je vozač rekao da se radi o pošiljkama koje je preuzeo radi isporuke, nalazila se firmirana garedroba i obuća raznih robnih marki, parfemi svjetski poznatih brendova, televizori, oprema za video nadzor, pa čak i jedan električni bicikl.

Utvrđeno je da je vrijednost neprijavljene robe gotovo 13.000 evra, zbog čega će vozač odgovarati u krivičnom postupku, do kada će sporna roba biti zadržana.

Gotovo istovremeno na drugom kraju zemlje, mobilna ekipa carinika zaplijenila je 200 parfema poznatih robnih marki, čija će originalnost, u koju se sumnja, tek biti utvrđena.

Naime, tokom dubinske kontrole u mjestu Podunavci na magistralnom putu Кraljevo- Кruševac, carinici su zatekli 41-godišnjeg Novopazarca, koji je u svoj automobil “rendž rover“ pakovao kutije pune parfema, nakon što ih je preuzeo iz autobusa koji je saobraćao na liniji Pirot-Beograd.

Кako nije posjedovao nikakvu dokumentaciju za robu, očigledno namenjenu daljoj preprodaji, ona će biti zadržana do okončanja prekršajnog postupka pokrenutog pred nadležnim sudom.

(Kurir.rs)