DA LI STE ZNALI DA JE MOGUĆE RAZBUDITI SE BEZ KAFE? 5 zdravih i efikasnih načina koji će vas odmah rasaniti!

Život i stil

Prva pomisao nakon ustajanja iz kreveta, jeste velika šolja kafe koja može da dobro razbudi i spremi za dug dan.

Nutricionisti su otkrili tajne koje mogu da razbude istog trenutka iz dubokog sna, za ovo nije potreban kofein! Ako ne volite kafu, ili želite da smanjite unos, pročitajte 5 načina da jutro započnete bez nje, a imate dovoljno energije!

Vrući kakao

Ovaj napitak je pun flavonoida, koji su u brojnim studijama dokazani kao odličan element u razbuđivanju. Poboljšavaju raspoloženje i pojačavaju rješavanje teških matematičkih problema, zato ujutru umjesto kafe napravite vruću šolju kakaa.

Žvakanje doručka 

Doručak je najvažniji obrok u toku dana, pokreće metabolizam, budi tijelo i daje energiju. Za prvi obrok preporučuje se nešto hrskavo, žitarice ili hljeb. Proces žvakanja hrane razbuđuje um i tijelo.

Vježbanje

Možda najteži način za razbuđivanje, ali i najefikasniji. Jednostavno jutarnje rastezanje, povećava krvni pritisak i daje signale tijelu da je vrijeme buđenje.

Trčanje je dobar način za razbuđivanje, ukoliko ujutru nemate vremena, vikendom isprobajte ovaj metod i uvjerite se da ostatak dana prolazi mnogo efikasnije i odmornije.

Svež vazduh 

Otvorite prozor, izađite ispred zgrade ili u dvorište, nadišite se vazduha koji će vas razbuditi i spremiti za novi dan. 

Miris mente

Studije su pokazale da miris mentola odlično budi tijelo i um. Kupite biljku mente, eterično ulje ili šolju biljnog napitka i započnite dan spremno i odmorno. Preporučuje se šolja čaja od nane nakon doručka, za efikasan i kvalitetan dan.

/mondo/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *