“Neuništivi” telefon ima bateriju koja traje pet dana, cijena sitnica

Tehnologija
"Neuništivi" telefon ima bateriju koja traje pet dana, cijena sitnica
Foto: Screenshot / Youtube | “Neuništivi” telefon ima bateriju koja traje pet dana, cijena sitnica

Kod nas ne toliko poznata kineska kompanija Doogee, od 2013. godine proizvodi robusne pametne telefone solidih performansi. Njihovu glavnu osobinu predstavljaju izdržljive baterije velikog kapaciteta, sposobne da traju i do pet dana, kao i pristupačne cijene.

Doogee je ovih dana predstavio novi model sa oznakom S59 Pro koga odlikuje jedna od generalno najvećih baterija na pametnim telefonima do sada, sa kapacitetom od čak 10.050mAh.

Uređaj pokreće Mediatek Helio P22 procesor (sa radnim taktom na 2,0GHz), u kombinaciji sa 4GB RAM memorije. Za skladištenje podataka namijenjeno je 128GB interne memorije, čiji je kapacitet pomoću microSD memorijskih kartica moguće duplirati.

Telefon ima ekran dijagonale 5,7 inča sa širim ivicama nego što je to danas uobičajno, za šta je zaslužan ukupan robusni dizajan.

Što se foto i video komponenata tiče, Doogee S59 Pro je opremljen sistemom kamera sa četiri senozora, koga čine: glavna kamera od 16MP, širokougaona i makro od po 8MP i portret kamera od 2MP.

Proizvođač, takođe, ističe da je u pitaju jedan do telefona sa najjačim zvučnikom na tržištu, koji ima snagu od 2 Watta, koji je sposoban da emituje zvuk jačine veće od 100 decibela.

Najimpresivnija karakteristika uređaja – ogromna baterija bi, prema tvrdnjama proizvođača, trebalo sa jednim punjenjem da izdrži od 3 – 5 dana upotrebe bez dopunjavanja. To praktično znači da je puna baterija dovoljna za čak 47 sati razgovora ili 50 sati slušanja muzike, odnosno oko 18 sati igranja igrica ili gledanja videa, kao i nevjerovatnih 768 sati u “stand-by” režimu. A kada konačno “ode u crveno”, za njeno dopunjavanje je zadužen brzi punjač od 24W.

Doogee S59 Pro je robusni “oklopnik”, potpuno vodootporan i otporan na prašinu i druge čestice prljavštine i napravljen tako da korisniku olakšava upotrebu sa rukvicama na rukama. Telefon bi u pretprodaji, putem interneta, trebao da se nađe ovih dana, i to po cijeni od samo 199 dolara, prenosi “Telegraf.rs”.

/nezavisne.com/