UŽASNA ZVJERSTVA MONSTRUMA IZ OVK Srbe tukli palicama, lomili kosti i zube, ubijali strujom!

Svijet

Detaljno su opisani događaji koji su pratili pritvaranja, zlostavljanja i likvidiranja civila u 15 logora OVK na KiM i dva na sjeveru Albanije

Teroristi terorističke tzv. “Oslobodilačke vojske Kosova “izvršili su brojne akte nasilja, maltretiranja, otmica, pritvaranja i ubistava nad stotinama civila, Srba, Roma i Albanaca koje su smatrali nelojalnim, glavni su navodi iz potvrđene optužnice protiv tzv. “komandanata” terorističke tzv. “OVK” Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija.

Svirepost

Veći deo dokaza, imena žrtava, svjedoka i najvažnijih činjenica u optužnici protiv ove četvorice i dalje je „zaključano“, ali se iz dokumenata objavljenih na sajtu Specijalnog suda u Hagu jasno vidi svirepost i zločinački potpis OVK. Optužnica opisuje događaje koji pokrivaju teritoriju KiM i sjever Albanije, ukupno 30 lokacija, i period od marta 1998. do septembra 1999.

Sudija za prethodni postupak je u odluci o potvrđivanju optužnice zaključio da su optužbe protiv Tačija i ostalih osnovane, te da dokazni materijal koji je podnjelo tužilaštvo ukazuje na to da su pripadnici OVK hapsili, pritvarali, zlostavljali, mučili i ubijali civile.

– Ovakav način ponašanja sugeriše kampanju nasilja i maltretiranja koja predstavlja napad usmjeren na civile koji su smatrani protivnicima OVK – navodi se, pored ostalog, u odluci sudije koja je objavljena sa redigovanim djelovima i ima 236 strane.

Lomili kosti, zube

U optužnici su detaljno opisani događaji koji su pratili pritvaranja, a zatim i mučenja i ubijanja u 15 logora OVK na KiM i dva na sjeveru Albanije. Ovi akti nasilja i maltretiranja rađeni su organizovano po utvrđenom obrascu, dok su čelnici OVK i optuženi lično izjavama i publikacijama stalno pozivali na nasilje protiv protivnika, što, kako se navodi u odluci, ukazuje na „orkestriranje nasilja sa vrha“.

OVK je bio izuzetno svirep prema srpskim, ali i albanskim civilima, što otkriva i optužnica, u kojoj se, između ostalog, opisuje kako su ih teroristi tukli bejzbol palicama, puškama i metalnim štanglama, mučili strujnim udarom, lomili im kosti i zube, psihološki ih zlostavljali, primoravali da se međusobno tuku, ali su ih i likvidirali.

Advokat Toma Fila je objasnio da se optuženi pozivaju na pravo na pobunu, a optužnica ih tereti za odmazdu prema civilima.

– To su ratni zločini i čak ni SAD ne mogu da kažu da su oni opravdani – naglasio je Fila

/alo.rs. kurir/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *