I pored uspješne akcije darivanja krvi još uvijek Najviše Potrebna A + krvna grupa za liječenje naših sugrađana!

Gradiška

Gradska organizacija Crvenog krsta Gradiška u saradnji sa Službom za transfuziju Bolnice Gradiška, organizovala je danas  akciju dobrovoljnog darivanja krvi.


Akciju dobrovoljnog darivanja danas su podržali, kako pripadnici Profesionalne vatrogasne spasilačke jedinice Gradiška, tako i višestruki davaoci s ciljem da se obezbijede dovoljne količine ove dragocijene tečnosti.

Dejan Radulović, jedan od višestrukih davalaca kaže da je to za njega human gest i da se uvijek odazove ovakvim akcijama i poručujem svima koji su u mogućnosti da daju krv, da se odazovu apelu Crvenog krsta.

Dejan Radulović

Berislav Šiforija kad god da krv, to mu kako kaže, pričinjava neko unutrašnje zadovoljstvo jer zna da će njegova krv nekome spasiti život i da se kad god može odazove ovakvim apelima.

Berislav Šiforija

Pripadnici Profesionalne vatrogasne spasilačke jedinice Gradiška su prepoznali inicijativu da se prikupe rezerve krvi za potrebe gradske bolnice, jer je ona veoma potrebna.

pripadnici Profesionalne vatrogasne spasilačke jedinice Gradiška

Među onima koji su danas darivali krv bio je i Ratko Kecman koji je krv darovao po peti put. On je istakao da je krv počeo darivati u srednjoj školi i da planira nastaviti i dalje.

Ratko Kecman

Veljko Cvjetković koji je danas po trideset drugi put darovao krv rekao je da se svaki put osjeća zadovoljno kada daruje krv jer je svjestan da na taj način pomaže drugima. On je pozvao sve mlade koji su u mogućnosti da postanu dobrovoljni davaoci krvi.

Načelnik Službe za transfuziju krvi Bolnice Gradiška, Marija Cvjetković istakla je da će im ova akcija mnogo značiti i dodala da im i dalje nedostaje krvne grupe A pozitivna dok su se zalihe ostalih krvih grupa povećale. Ona je pozvala sve građane krve grupe A pozitivna da se odazovu pozivu gradiške transfuzije i da daruju krv.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *