SNIJEG OPET IZNENADIO U DECEMBRU Prve pahulje napravile HAOS U REGIONU (FOTO, VIDEO)

Region

Prvi snijeg izazvao je saobraćajne probleme u zapadnim dijelovima Balkana, a ljekari u Sloveniji pozivaju građane na dodatan oprez kako ne bi došlo do nezgoda jer su zdravstvene ustanove već prepune zbog liječenja oboljelih od korona virusa.

Nadležni upozoravaju vozače na oprez zbog klizavih puteva, prenosi Blic.

U Hrvatskoj su svi putevi koji vode ka Jadranu zabranjeni za kamione sa prikolicom, a u nekim dijelovima zemlje registrovane su velike kolone vozila.

Snažan vjetar izazvao je probleme na putevima ka primorju, a zabranjen je saobraćaj za autobuse na dva sprata, motocikle i teretna vozila. Veliki talasi izazvali su prekid u trajektnom saobraćaju između hrvatskih ostrva, prenosi AP.

Vozila slijetala s puteva

Na glavnom autoputu u Sloveniji došlo je povremeno do prekida saobraćaja jer je nekoliko vozila skliznulo s puta. Planinski prelaz Vršič zatvoren je za saobraćaj osim za vozila sa lancima.

Ljekari glavne bolnice u Ljubljani pozvali su građane na oprez jer je bolnica prepuna pacijentima oboljelih od korona virusa, prenijela je agencija STA. Primorski grad Piran izdao je upozorenje na poplave u nižim dijelovima.

Snijeg je takođe pao i na zapadu BiH, a nadležni pozivaju vozače da izbegavaju vožnju u ovom dijelu.

U regionu se krajem nedjelje očekuje toplije vreme.

Dok se unutrašnjost Hrvatske bori sa snijegom, obala se bori s vjetrom i kišom. Bura na sjevernom Jadranu stvara probleme u saobraćaju, a u Dalmaciji pravi velike talase. Takođe, mnogo kiše palo je duž cijele obale, piše Jutranji list.

Snijeg koji u Liki, Gorskom kotaru i na zapadu zemlje u jednom trenutku pada gotovo cijeli dan izazvao je pravi saobraćajni haos na autoputevima. Sudari, kolone, neprilagođavanje zimskim uslovima tokom jutra potpuno su odsekli Dalmaciju od ostatka zemlje.

U Dalmaciji je zabilježena i jedna neobična pojava. Naime, došlo je do sudara toplijih i hladnijih vazdušnih masa tokom kojih su postojale nevjerovatne temperaturne razlike. Granica je bila negdje blizu Šibenika, pa je u jednom trenutku tokom popodneva u Vodicama izmereno svega sedam stepeni Celzijusa, a u obližnjoj Rogoznici čak 16 stepeni.

Međutim, prave vremenske nepogode tek čekaju Dalmaciju, piše Jutarnji list. Dalmacija danas izvještava da će večeras na jugu biti olujnih udara, a sutra bi u dijelovima Dalmacije mogla pasti velika količina padavina, od 50 do 100 litara. Takođe, jugo će stvarati probleme u morskom saobraćaju i primjetno će se zagrijati.

/srpskainfo/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *