AMBICIOZNI PROJEKTI VODOVODA I U NAREDNOJ GODINI (VIDEO)

Gradiška

Usprkos brojnim izazovima, u gradskom preduzeću Vodovod, zadovoljni su realizacijom aktivnosti tokom godine na izmaku. U slkadu sa planovima za iduću godinu, ali i mogućnostima koje se nude kod međunarodnih partnera, već sad su izvijesni vrlo značajni poslovi u narednom periodu.

“Do kraja ove ili već sa prvim danima nove godine, započeće radovi na izgradnji sistema vodosnadbijevanja u mjesnim zajednicama Elezagiči i Berek, ističe Sandro Zeničanin, direktor ovog komunalnog preduzeća. Plan da se ovi poslovi završe već u proljeće. Zeničanin najavljuje i značajne poslove koji će se izvoditi na vodoizvorištu Žeravica. “Riječ je o izgradnji solarne elektrane kojom bismo ostvarili značajne uštede u potrošnji električne energije, između 150.000 i 200.000 KM godišnje”, ističe Zeničanin. Donatorskim sredstvima nadaju se iz Evropske komisije sa kojom su u pregovorima.

“Ovom uštedom, dodaje Zeničanin, obezbijedili bismo sredstva za obvavljanje postojeće infrastrukture!. Napominje da je u toku izrada projekta sanacije svih ključnih tačaka u gradu. Osim toga, plan je i da se ugrade daljinski vodomjeri u zgrade kolektivnog stanovanja, izgrađene prije rata.

“Takođe smo radili na pripremi projektne dokumentacije za izgradnju cjevovoda za naselja Cimiroti i Kijevci i u toku je detaljno projektovanje svih cjevovoda u naseljima na području grada, koja nemaju sistem vodosnadbijevanja. I u tim područjima želimo kroz pet do šest godina obezbijediit zdravu i pitku vodu”, ističe Zeničanin. Zeničanin pojašnjava da se radi o više od 300 km nove vodovodne mreže sa nekoliko ključnih objekata.

POGLEDAJTE VIDEO:

/info+ kablovski kanal/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *