KREĆE RAT ZA NASLJEDSTVO! Veliki obrt: Maradona nije umro siromašan – otkriveno njegovo NEVJEROVATNO BOGATSTVO!

Sport

Dijego Maradona više nije među živima, iako će ljubiteljima fudbala ostati besmrtan, ali što se tiče ovozemaljskih stvari – iza njega, uz istragu oko detalja vezanih za smrt, kreće i pravi rat oko nasljedstva.

A ono je ogromno.

Iako se isprva govorilo da je Maradona ostavio tek oko 75.000 dolara ušteđevine, nasljednici mogu da računaju na pravo bogatstvo, i to bar sto puta veće – procjene se kreću od 75 do 100 miliona američkih dolara.

Naime, kako javlja argentinski “La nasion”, djeca slavnog asa će u ostavinskom postupku dobiti ogroman novac i to na osnovu Maradoninog vlasništva nad nekretninama, kolima i nakitu.

Primjera radi, samo u domovini imao je dvije vile, jednu u Seguroli i Habani, drugu u Puerto Maderu, zatim kuću u Bela Visti gde je živjeo sa djevojkom Rosijom Olivom, potom još jednu gde su mu ćerke odrastale, kao i kuću u Nordelti, gde su mu trenutno sestre.

Imao je i nekoliko izuzetno vrijednih automobila, od čega četiri u Argentini, zatim u Dubaiju Rojs Goust i BMV, koji zajedno vrijede oko pola miliona evra, a ogroman džip “Overkamer Hunta” je dobio tokom boravka u Bjelorusiji, gde je postao počasni predjsednik Dinamo Bresta. Tamo je dobio i dijamantsku ogrlicu vrijednu više od 300.000 eura, čime je samo uvećao svoju bogatu kolekciju dragog kamenja.

Uz to, za života je obezbjedio i ogromne sume novca od Gimnasije i Esgrime kluba iz La Plate, ali i sponzorskih ugovora i investicija u Kubi i Italiji.

Procjenjuje se da je Dijego Armando Maradona tokom života zaradio, što kao igrač, što kao trener, oko 500 miliona dolara, a sada će preostalih 75 do 100 miliona “zelenih novčanica” od pomenutih zaostavština podjeliti njegovo petoro dece.

Naime, pravo na nasljedstvo imaju dvije ćerke, Dalma i Đanina (iz braka sa Klaudijom Viljafanje), zatim Dijego Fernando, kog je 2013. priznao za nasljednika (iz veze sa Veronikom Ohedom), potom ćerku Janu koju je priznao 2014. (rođena 1996. iz veze sa Italijankom Valerijom Sabalain), kao i Dijega Sinagra Maradonu, poznatog kao Dijego Maradona mlađi (vanbračni sin, rođen u Napulju pre 32 godine, a kog je priznao 2016.).

Rat oko nasljedstva će za važnog faktora imati i Maradoninog advokata, Matijasa Moriju, koji će morati da se izbori i sa kontroverznim snimkom u kome je Dijego prošle godine najavio “da ništa neće ostaviti dvema najstarijim ćerkama” (što bi ostala djeca mogla da koriste na sudu).

Tada je Maradona najavio i da će nekoliko mladih Kubanaca priznati kao svoje nasljednike, ali to nije uspio da uradi za života.

/blic/