GASI SE STARI FACEBOOK: Od sada svima samo novi Facebook, ali svidjeće vam se jedna od novih opcija! (FOTO)

Tehnologija

Jednom kad vam Facebook aktiviran novi izgled – nema povratka na staro!

Već neko vrijeme priča se o Facebook redizajnu, koji je isto toliko radikalan, koliko i nepotreban, jer je većina korisnika u potpunosti navikla na stari.

Ipak, Facebook je aktivirao novo poglavlje razvoja platforme, koje obuhvata spajanje Messenger-WhatsApp-Instagram aplikacije, ali i jedinstven tj. istovjetan izgled Facebook mreže i na pametnim telefonima i na računarima.

S najnovijim ažuriranjem veb izgleda Facebook mreže, koji će do kraja godine biti aktiviran svim korisnicima (i neće biti povratka na staro) stremljenje ka unifikovanju izgleda je jasno kao dan ne samo po prozračnosti kompozicije sajta, nego i po navigaciji, koja je potpuno istovetna aplikaciji. Pogledajte detalje o tome na našoj aplikaciji svakako.

Facebook na velika vrata uvodi i svoju gejming platformu Facebook Games, koja je dobila mjesto u glavnoj navigaciji, odmah do kartica (tabova) Watch i Groups. O Facebook Gaming-u pročitajte u našoj detaljnoj vjesti, da se ovde ne ponavljamo.

Najveći novitet, osim samog redizajna je i aktivacija Dark Mode prikaza, koju je moguće uključiti odmah po iskakanju obaveštenja da je dostupan novi Facebook dizajn. Ne, nije moguće odložiti primjenu novog dizajna i što prije se naviknete na novosti – to bolje po vas, jer povratka na staro nema i uskoro će svi korisnici na svijetu koristiti isključivo novi dizajn Facebook mreže.

Profil, dodavanje statusa i drugih sadržaja, Messenger prozor, kao i Obaveštenja i Podešavanja svega što se tiče Facebook-a pomjereni su skroz desno, dok je centar rezervisan za News Feed, koji se zaista lakše čita i čini se kao da Facebook skrolovanje radi bolje. Ima više prostora između objava svakako (gledali smo sve u rezoluciji 1.080 x 1.920, pa ovaj deo uzmite s mrvicom rezerve, ali bi trebalo da je novi doživljaj Facebook-a približno isti za sve).

Sa lijeve strane sada se nalazi sve ono što se inače krilo dublje u Facebook menijima, pa je i navigacija na novom dizajnu donekle olakšana.

Sljedeći korak je integracija u potpunosti s Facebook Mobile tj. aplikacijama i dolazak Dark Mode opcije za sve Android i iOS korisnike.

/mondo/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *